400 de ani de tradiție

Funcționarii publici vor fi împărțiți între Jammu și Kashmir, fiind nevoiți să se obișnuiască cu temperaturile extreme din acele zone. O veste bună este că toate documentele au fost digitalizate, astfel încât funcționarii nu sunt nevoiți să își mute și arhiva.

Când britanicii obișnuiau să mute întregul aparat al Rajului din New Delhi la Shimla, timp de câteva luni, din cauza temperaturilor extreme din vară, India a considerat această mișcare foarte înțeleaptă. „Mișcarea durbar” (un durbar este un „tribunal al conducătorului”) se referă la faptul că maharajahii statului au fost cei care au început acest obicei, din cauza faptului că nu suportau căldura din Jammu.

Planul a fost conceput în urmă cu 400 de ani, de către Mughalii care invadaseră India, care nu suportau căldura din nordul Indiei. Când au descoperit munții și pajiștile care aveau temperaturi mai scăzute, acoperite chiar de zăpada din Kashmir, împăratul Jahangir a fost atât de vrăjit încât a petrecut aproape fiecare vară în Kashmir, luându-și cu el durbarul. Cu toate acestea, Jahangir nu avea sarcina de a pleca și cu documentele oficiale, a spus Times.

Reîntoarcerea la prezent

Modul prin care erau transportați funcționarii publici moderni depindea de statutul lor. Miniștri, judecători și înalți birocrați au călătorit pe cale aeriană. Cei care nu avea funcții înalte au călătorit pe cale terestră. Încă de la primul exercițiu, toată această mutare a durat aproximativ 20 de zile.

Zareef Ahmad Zareef, un poet și istoric din Kashmir, a spus că localnicii au un atașament sentimental față de această tradiție, considerând că este foarte emoționantă. De curând, și-au dat seama că este timpul să-și ia rămas bun de la ea. „ Am pierdut mulți bani pentru a trăi ca păsările migratoare. Acum banii pot fi folosiți în alte scopuri”, a spus el.