India a găsit ac de cojocul Chinei: sateliții comuniști nu mai au nicio șansă

India a găsit ac de cojocul Chinei:  sateliții comuniști nu mai au nicio șansă

Poziția geostrategică a Indiei, între două mari puteri precum China și Pakistanul, a forțat-o să își intensifice eforturile de înarmare. Pionul secret al zestrei sale militare este acum o rachetă hipersonică de capacitate nucleară de ultimă generație, o capodoperă, potrivit specialiștilor militari, care mizează pe forța acesteia.

Timp de decenii, India s-a temut de un război pe mai multe fronturi cu China și Pakistan. Prin modernizarea armatei sale, însoțită de investiții importante în arme nucleare și rachete hipersonice, puterea de la New Delhi și-a croit drum în direcția anihilării sau gestionării unui conflict cu unul dintre vecinii săi dotați din punct de vedere al armelor nucleare.

În ceea ce pare a fi al doilea său test cu rachetă hipersonică, India a reușit să confirme rangul de mare clasă a unei rachete hipersonice de capacitate nucleară, numită Shaurya, au declarat surse din cadrul armatei indienie pentru Hindustan Times.

Racheta sol-sol a decolat duminică din complexul 4 al diviziunii ITR  (Integrated Test Range), de pe teritoriul insulei Abdul Kalam, în jurul orei 12.10, și a acoperit o gamă satisfăcătoare, a precizat sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dispozitivul de ultimă generație, care poate atinge o viteză de 5.754 mile/oră, a putut finaliza o manevră la etapele de închidere a zborului său, înainte de a lovi o țintă prestabilită în Golful Bengal.

India, în top 10

Un oficial al Organizației pentru Dezvoltare și Cercetare în domeniul Apărării a declarat că Sharya este una dintre cele 10 rachete de top ale lumii, datorită sistemelor de ghidaj și navigare de înaltă performanță, sistemelor cu propulsie eficientă, tehnologiilor de control sofisticate și lansării canisterului”.

Racheta poate fi lansată din canistere montate pe un camion sau de la nivelul unei instalații de lansare îngropată adânc în subteran. Sursa a mai precizat că racheta poate fi transportată ușor în camion, permițând platformei mobile să se deplaseze,  ceea ce înseamnă că atât China, cât și Pakistanul vor avea dificultăți reale în tentativa de a o detecta cu ajutorul imagisticii sateliților.

La începutul lunii septembrie, lansarea Sharyiei a avut loc în contextul în care India și China au avut o dispută militară de-a lungul liniei de control al graniței, pe care și-o dispută în regiunea Ladakh, din nordul statului indian Sikkim.

Sursa: Zerohedge