Despre ce este vorba

Pare mai degrabă o operaţiune media a cărei scop este de a pertuba această campanie prezidenţială”, se arată într-un comunicat al Frontului Naţional.

Parlamentul European a susţinut că Marine Le Pen şi-a plătit în perioada 2011-2012 angajaţii de la Frontul Naţional cu fonduri europene, destinate doar asistenţilor parlamentari care lucrează la PE.

Le Pen a depus recent o plângere la Parchetul de la Bruxelles pentru ”fals intelectual”. Plângerea îi vizează pe directoarea Biroului european de luptă împotriva fraudei (Olaf) şi pe secretarul general al PE, Klaus Welle. Demersul este cu privire la ancheta referitoare la o presupusă fraudă privind angajarea unor asistenţi parlamentari de la FN.

Parchetul de la Paris a deschis, pe 15 decembrie, o procedură judiciară pentru abuz de încredere şi tăinuirea acestei infracţiuni, escrocherie în grup organizat, fals şi uz de fals, dar şi muncă disimulată în cadrul unei anchete cu privire la aceste suspiciuni de fruadă referitoare la angajarea de către FN a unor asistenţi parlamentari la PE.

Suma exactă – 298.392 de euro -, care include contribuţiile sociale şi taxele fiscale, corespunde angajării lui Catherine Griset ca ataşat parlamentar în perioada decembrie 2010 – februarie 2016, titrează huff.ro