Un călugăr de la Muntele Athos a înregistrat mai multe filmuleţe în care îl critică şi îl ameninţă cu proteste ample pe Preafericitul Daniel, considerat „patriarhul mason-ecumenist-apostat“.

Totul a început pe Facebook, pe pagina "Sfântul Părinte Justin Pârvu”, unde s-a organizat un protest virtual al adresa liderului BOR. Iniţiatorii vor să mobilizeze credincioşi creştin-ortodocşi români pentru un miting care ar urma să aibă loc pe data de 30 august în Dealul Mitropoliei. Această măsură se vrea o replică la adresa mai-marilor BOR care au semnat anumite documente la Sfântul şi Marele Sinod Panortodox, organizat în Creta în perioada 17-26 iunie 2016.  Acordul „Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creştine“ a fost semnat de majoritatea reprezentanţilor bisericilor ortodoxe prezente la sinod şi îi revoltă pe protestari, care cred că acţiunea se apropie de ecumenism (n.r. – mișcare de refacere a unității universale a Bisericilor creștine, cu respectarea autonomiei lor, pe calea acordurilor și a dialogului teologic), o iniţiativă de neacceptat pentru aceştia.

În discurs, călugărul ortodox Ioan Mărturisitorul spune că  Patriarhul Daniel şi Papa Francisc sunt posedaţi de Satana.

Nu-mi este frică de Patriarhul Daniel, de Patriarhul Teofil, de Patriarhul Bartolomei sau de Teofan sau de Laurenţiu Streza sau Ioachim Băcăoanul sau toţi dracii care-au semnat în Creta. Nu mai sunteţi oameni, sunteţi draci! A intrat Dracul, Necuratul în voi, sunteţi îndrăciţi. Nu este suficient doar semnăturile acelea pe care le-aţi semnat împotriva sinodului tâlhăresc. Trebuie să nu tăcem şi cu limba şi cu gura, Dumnezeu ne vorbeşte prin sufletele noastre, prin Duhul Sfânt. Să apărăm ortodoxia! Trebuie să şi mărturisim cu gura, fraţilor. Cerem ajutorul tuturor bisericilor ortodoxe să vină să salveze ortodoxia. Nu vă fie frică de satana Daniel! Satana Lucifer a intrat în Papa Francisc deoarece toate sectele de pe faţa pământului au venit de la catolicism şi nici într-un caz de la noi ortodocşii. Anatema, Papa Francisc! Anatema, masonerie! Anatema, tuturor sectelor! Satana asta de Papa Francisc a declarat că toate religiile sunt adevărate. Nicidecum! Doar credinţa ortodoxă este adevărată. Vaticanul a fost ortodox. Mi-a mai spus cineva că în Italia oamenii se închină la Lucifer. Ferească Dumnezeu, fraţilor! Există iertate şi pentru eretici, şi pentru Daniel, şi pentru Teofan şi pentru toată lumea, cu condiţia să mărturisească în public dreapta credinţă ortodoxă. Să dea în scris faţă de toată lumea: «Eu mă lepăd de Lucifer, de Satana, de toate sectele, de papistaşii, de tot ce-am semnat în Creta şi nu sunt de acord", a spus călugărul revoltat.