Liberala Alina Gorghiu empatizează cu părerile lui Crețu și a transmis că miniștri vizați de comisarul european trebuie să demisioneze.

 

„După dezvăluirile comisarului european pentru Politică Regională, Corina Crețu, demisiile miniștrilor vizați de declarațiile sale (Fonduri Europene, Transporturi) reprezintă o obligație elementară și trebuie să vină imediat. Să fie bine înțeles, Corina Crețu a dezvăluit cât de mare este lipsa de competență și reaua credință a celor aflați la putere. "9,2 miliarde de euro are România pentru infrastructură mare, iar pe lucrări efectuate s-au cheltuit doar 1,3 miliarde de euro", susține senatoarea.

Gorghiu îi dă dreptate comisarului și în legătură cu atacurile social-democraților la adresa Comisiei Europene, care ar fi „minciuni”. „A doua dezvăluire: autoritățile române dezinformează atunci când spun că au trimis proiecte cum ar fi Centura București la Comisia Europeană sau că s-au aprobat proiecte precum Magistrala de metrou M6. Eu nu aș numi-o dezinformare publică, aș numi-o minciună. Și a da vina pe Comisia Europeană pentru propria incompetență, mi se pare un lucru care nu mai are niciun fel de legătură cu declarațiile politice, cu competiția politică, ci frizează natură penală”, a transmis liberala.

Senatoarea susține că va adresa întrebări și Guvernului, dar și instituției europene, pentru a afla „ce bani s-au cheltuit, ce s-a trimis, ce nu s-a trimis, ce s-a promis și nu s-a trimis și ce s-a mințit la București că este proiect depus, aprobat și în realitate nu este”.

 

Corina Crețu a avut, în ultima perioadă, mai multe ieșiri publice în care critica Guvernul pentru modul în care a cheltuit banii europeni și pentru că preferă parteneriatul public-privat, deși fondurile sunt „gratuite”.

Te-ar putea interesa și: