Evenimentul Zilei > International > Incredibil! Au mâncat carne de câine în fața apărătorilor drepturilor animalelor
Incredibil! Au mâncat carne de câine în fața apărătorilor drepturilor animalelor

Incredibil! Au mâncat carne de câine în fața apărătorilor drepturilor animalelor

Crescătorii de câini pentru consum alimentar din Coreea de Sud au mâncat în mod ostentativ carne de câine în cadrul unei contra-demonstrații ce a avut loc la un protest public realizat de apărătorii drepturilor animalelor.

În cadrul evenimentului care a avut loc ieri la Seoul, fermierii au împărțit broșuri în care se vorbește despre „beneficiile pentru sănătate ale delicatesei” care pune lumea pe jar.
Purtând bandane și țipând „Luptați! Fiți uniți!” în timp ce fiecare îmbiba câte o bucată de carne ațoasă în sos picant, micul, dar gălăgiosul grup s-a îndepărtat de un miting împotriva comerțului cu carne de câine, care avea loc în același timp în fața parlamentului Coreei de Sud.
Aproximativ un milion de câini sunt mâncați în Coreea în fiecare an, unde carnea acestui patruped face parte din bucătăria tradițională.
Totuși, consumul de carne de câine a scăzut, tot mai mulți cetățeni considerând că acestea sunt mult mai potrivite ca animale de companie. Astfel, un număr din ce în ce mai mare de abatoare au fost închise sub presiunea activiștilor – de acasă și din străinătate – pentru a interzice complet consumul de câine.
Actrița americană Kim Basinger, vegetariană de foarte mult timp, s-a alăturat grupului de protestatari pentru drepturile animalelor care purtau haine negre și duceau cu ei manechine făcute manual ce reprezentau câini morți.
Totuși, fermierii își exprimă punctul de vedere cu încăpățânare. Aceștia se opun măsurilor legale, încă blocate în instanțele de judecată, datorită cărora uciderea câinilor pentru carne va deveni ilegală.
„Carnea de câine este efectiv o bucată de colagen, bună pentru piele, și orice femeie care o mănâncă devine mai frumoasă”, susține broșura publicată de fermieri, adăugând că „este bună și pentru sănătatea persoanelor în vârstă”.
„Dragi cetățeni, vă rugăm să mâncați carne de câine – o delicatesă tradițională de care strămoșii noștri s-au bucurat de-a lungul generațiilor – fără rușine. Astfel, veți duce o viață fericită și sănătoasă”.
Cele două proteste au avut loc în prima din cele trei „zile de câine” de vară, extrem de călduroase, conform credinței populare coreene.
Mulți coreeni consideră că, prin alimentația cu supă de pui sau carne de câine în această zi, le este mai ușor să suporte căldura mare.
Un sondaj de opinie din 2017 a constatat că 70% dintre sud-coreeni nu mănâncă deloc carne de câine, însă doar 40% cred că această practică ar trebui interzisă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.