Incident SÂNGEROS în Germania: Un EXTREMIST i-a băgat CUŢITUL în gât unei poliţiste. TEROARE: Cine era musulmanul

Incident SÂNGEROS în Germania: Un EXTREMIST i-a băgat CUŢITUL în gât unei poliţiste. TEROARE: Cine era musulmanul

Un extremist islamic a înjunghiat un ofiţer de poliţie din Berlin într-un aparent atac terorist. Omul, în vârstă de 41 de ani, din Irak, a fost împuşcat de poliţie după ce au primit un telefon care informa că un bărbat ţine un cuţit în mână pe stradă.

Bărbatul este unul dintre cei trei care au fost condamnaţi pentru plănuirea asasinatului fostului premier din Irak, Iyad Allawi, în timpul vizitei la Berlin în 2004.

Potrivit TheTelegraph, femeia care lucra în poliţie a fost înjunghiată în gât, chiar deasupra vestei antiglonţ. Partenerul  său l-a împuşcat pe bărbat de 10 ori, scrie Daily Mail.

Ofiţerul înjunghiat a fost dus la spital de urgenţă. Femeia a fost şi împuşcată în rinichi, însă glonţul a ricoşat din vesta antiglonţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Paramedicii au încercat să îi salveze viaţa, dar femeia a murit în drum spre spital.

După ce a fost condamnat pentru planul de asasinare, bărbatul extremist a fost condamnat la 8 ani de închisoare. A fost eliberat mai devreme şi lăsat să stea în Germania, dar trebuie să poartă o brăţară de localizare.

Rafik şi cei doi bărbaţi alături de care a plănuit crima au fost condamnaţi şi pentru că au făcut parte din grupaera Ansar al-Islam, un grup jihadist legat de Al-Qaueda.