Evenimentul Zilei > International > INCIDENT în MAREA BRITANIE. O mașină a intrat într-un grup de MUSULMANI și a RĂNIT șase persoane
INCIDENT în MAREA BRITANIE. O mașină a intrat într-un grup de MUSULMANI  și a RĂNIT șase persoane

INCIDENT în MAREA BRITANIE. O mașină a intrat într-un grup de MUSULMANI și a RĂNIT șase persoane

Șase persoane, între care și trei copii, au fost răniți când o mașină a urcat pe bordură și a intrat într-o mulțime de oameni care așteptau în fața unui centru sportiv în Newscastle.

Incidentul a fost loc azi-dimineață, în fața Centrului Sportiv Westgate, unde oamenii se adunaseră pentru a celebra Eid, o sărbătoare musulmană la sfârșit de Ramadan.

Unul dintre copii este rănit grav. Poliția locală a declarat că incidentul nu ar avea legături cu terorismul, scrie BBC.

O femeie de 42 de ani a fost arestată de polițiști. Nu a mai fost văzut nimeni în zonă, patrule de securitate au fost trimise la fața locului. La eveniment participat sute de oameni. Un martor a declarat: „Din ceea ce am înțeles eu, o femeie voia să plece de la rugăciune cu mașina ei, asupra căreia a pierdut, însă, controlul”.

„Am fugit într-acolo, pentru că toată lumea se adunase lângă răniți și încercau să le dea apă. Părinții unor copii erau acolo, am încercat să-i liniștesc, să-i calmez, să le spun că ambulanța este pe drum și va avea grijă de ei”, a povestit martorul.

Oamenii spun că s-a creat panică, toată lumea țipa, a fost o experiență șocantă.

Un purtător de cuvânt al ambulanței a declarat: „Am primit primul apel la 999, în această dimineață, care ne-a spus că o mașină a urcat pe bordură. Am transportat șase oameni la spital, la Royal Victoria Infirmary din Newcastle, trei copii și trei adulți”.

Un parlamentar laburist pentru Newcastle, Chi Onwurah, a scris pe Twitter: „Sunt foarte trist. Eram la rugăciune mai devreme, toată lumea era veselă și eram uniți. Mă gândesc la cei afectați de ceea ce mi s-a spus că a fost un accident teribil”.