Evenimentul Zilei > International > Incident aviatic: SUA și Rusia, război al declarațiilor
Incident aviatic: SUA și Rusia, război al declarațiilor

Incident aviatic: SUA și Rusia, război al declarațiilor

Statele Unite au acuzat Rusia că i-a pus în pericol pe piloții americani, în timpul unei întâlniri aeriene. Incidentul a avut loc miercuri când, potrivit americanilor, rușii au testat o rachetă anti-satelit.

Sateliții americani joacă un rol crucial în domenii multiple, de la navigație, la țintirea armelor și colectarea informațiilor, inclusiv urmărirea programelor de arme nucleare din Coreea de Nord și monitorizarea activităților militare rusești și chineze.

Există o îngrijorare crescândă cu privire la capacitatea din ce în ce mai mare a Beijingului și a Moscovei de a viza sateliții americani.

Comandamentul spațial a declarat că cel mai recent test rus vine „în urma testelor pe orbită ale Rusiei evidențiate de Statele Unite în februarie, respectiv COSMOS 2542 și COSMOS 2543”.

Cu toate acestea, în ciuda acestor tensiuni în creștere, Statele Unite și Rusia au putut colabora în chestiuni spațiale. Un un astronaut al NASA s-a alăturat cosmonauților ruși în misiune la Stația Spațială Internațională, la începutul acestei luni.

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.