În ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 Tv, jurnalistul a comentat ironic dialogul redat de Dragnea într-un interviu.

Fostul şef al Camerei Deputaţilor a afirmat în interviul oferit din Penitenciarul Rahova, că nu i-ar fi cerut Vioricăi Dăncilă, la acea vreme premier, să fie grațiat.

Totuşi, la câteva ore distanță, Dăncilă a afirmat că Liviu Dragnea a făcut presiuni pentru amnistie și grațiere.

„Cică e foc și pară pe Viorica Dăncilă. Un discurs haotic, Liviu Dragnea incapabil să spună trei fraze care să curgă una după alta, se contrazicea.

A spus niște tâmpenii. Sigur, n-o să insistăm foarte mult. Liviu Dragnea, care n-a făcut altceva decât niște porcării colosale ne predă nouă lecții de morală.

Cum că el nu avea de ce să facă cerere de grațiere, că el e nevinovat… Păi, vedeți, domnule Dragnea, că stă dosarul Tel Drum pregătit să te bage la pușcărie pe viață, practic.

Adică, tu, cu căsoaiele alea, nu ești în stare să legi trei propoziții, ți-ai făcut două străzi de case și spui că ești nevinovat?”, a declarat Banciu.

Altfel, jurnalistul a reamintit cazul lui Ion Turnagiu, criminal în serie condamnat pe viață şi eliberat condiționat.

Besti a incendiat o fată de 17 ani după ce minora a reclamat la poliție că ar fi violat-o.

În cele din urmă, bărbatul a încercat să se sinucidă și, deși în primă fază nu a reușit, până la urmă a decedat la spital.

„Ei discutau de amnistie și grațiere între ei, ăsta este cinstitul Liviu Dragnea. Păi, am văzut ce s-a întâmplat, că au ieșit ăia.

N-a ieșit ăla al nostru de la Mehedinți până la urmă? A ieșit, a incendiat-o pe fata aia și după s-a sinucis, am înțeles, să nu cumva să îl pască din nou pușcăria și să nu mai dea peste vreun milostiv din acesta, care să îl mai scoată o dată.

Probabil că spusese și el, de câte ori mai pot să ies? Au ieșit toți escrocii până la urmă, unii au fost băgați repede înapoi, alții au intrat ei de bună voie, că n-aveau ce să facă, nu mai aveau repere în societate.

Despre asta vorbeau cei care ctitoreau România, nevinovații noștri”, a completat Banciu în emisiunea pe care o prezintă la B1 Tv.

La 26 iunie 2020, la doi ani și jumătate de la punerea sub acuzare, Liviu Dragnea și ceilalți acuzați din dosarul Tel Drum au fost citați la DNA.

Tel Drum a fost privatizată la începutul anilor 2000, când şef al instituţiei era Liviu Dragnea. DNA susţine că el a controlat Tel Drum în continuare, dar prin intermediari.

Conform procurorilor DNA, compania ar fi înghiţit zeci de milioane de euro, bani de la bugetul de stat sau de la cel al Uniunii Europene.

Acuzaţiile mai arată şi că Tel Drum a fost favorită în majoritatea licitaţiilor la care a participat.

Astfel, DNA a anunţat la 13 noiembrie 2017 că Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al CJ Teleorman, motiv pentru care procurorii au pus sechestru pe bunurile sale.

Este vorba despre peste peste 27 de milioane euro: un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Dragnea.

„Sunt citat la DNA, în dosarul cu Tel Drum. Brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, cu puțin înainte de campanie. Ce vorbeam de la început.

Încep iar discuțiile și dezbaterile despre acest dosar. Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni.

Am înțeles că a rămas doar un drum în dosar. Drumurile există. În mandatul meu s-au făcut două drumuri importante pentru acel județ. Acolo se știa.

În 2000, când am venit președdinte al CJ, nu era niciun drum în firea lui. Toată lumea când trecea cu mașina mă înjura, pentru că erau pline de gropi.

Lucrurile s-au schimbat. Sunt două drumuri pe care se circulă și banii europeni au fost folosiți pentru ele.

Pe citație scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoștință calitatea de inculpat”, spunea Dragnea în interviul acordat din penitenciar.

sursa: b1.ro