Începe războiul? Rușii lansează o undă de șoc la frontiera cu Ucraina. Mișcări masive de trupe

Începe războiul? Rușii lansează o undă de șoc la frontiera cu Ucraina. Mișcări masive de trupe

Rusia este decisă să se apropie cât mai mult de granița cu Ucraina. După ce au început exerciții militare cu armament real, iată că autoritățile de la Moscova fac o nouă mutare. Mișcări masive de trupe și echipament militar au loc până la frontiera de vest, cea cu Ucraina.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al Kremlinului, susține că securitatea Rusiei se confruntă cu probleme din cauza numeroaselor forțe ale NATO din apropierea frontierelor sale. Văzând că nu șanse prea mari să obțină de la Alianță îndeplinirea cerințelor cu privire la retragerea trupelor, Rusia a decis să ia măsuri. Astfel, au început mișcări masive de trupe și de echipament militar din estul țării și până în vest, la frontiera cu Ucraina.

Mobilizarea Rusiei este una impresionantă, armata apropiindu-se de frontiera cu Ucraina din ce în ce mai mult. Terenurile sunt pline de echipament militar, iar sute de soldați parcurg circa 7.000 de kilometri pe celebrul traseu al căii ferate transiberiene în direcția Ucrainei și a statelor NATO, informează Bild.

Rusia își apă frontierele sau pregătește un atac?

Dmitri Peskov susține că aceste mișcări de forță nu au fost făcute pentru a ataca Ucraina, ci pentru că sunt nevoiți de către exercițiile la scară largă ale NATO, la avansarea infrastructurii militare și a sistemelor de armament ale Alianței până la granițele Federației Ruse, precum și la activitățile aviației militare a unui potențial adversar.

„Trupele ruse se află pe teritoriul Federației Ruse, în apropierea graniței cu Ucraina, și considerăm că este necesar să le lăsăm acolo, în fața unei situații foarte tensionate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Este pentru prima dată când un oficial rus recunoaște situația tensionată și vorbește despre mișcările de echipe militare. Până acum, reprezentanții ruși au susținut că totul face parte dintr-un exercițiu militar, un proces normal de pregătire pentru luptă al acestora.

„Calea ferată transsiberiană este o opțiune importantă pentru mișcările militare în Rusia. Un tren militar are nevoie de șase-șapte zile pentru a ajunge din Orientul Îndepărtat al Pacificului în vestul Rusiei. Trenurile din Siberia parcurg distanța în doar două-trei zile”, a declarat expertul irlandez în domeniul apărării, Andy Scollick.

În ultimele 72 de ore, pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe în care se poate observa platforme cu echipament militar rusesc de-a lungul căii ferate transsiberiene.

Ne puteți urmări și pe Google News