Începe NewJazz Festival, la Iaşi

Începe NewJazz Festival, la Iaşi

Astăzi, debutează la Iaşi NewJazz Festival, una dintre puţinele manifestări din România dedicate curentelor avangardiste din muzica jazz.

Până duminică, fanii genului se pot delecta în Parcul Casei „Vasile Pogor” cu mostre de electro-jazz, funky jazz, acid jazz, nu jazz, jazz house, e-jazz sau future jazz, toate, combinaţii de jazz cu alte stiluri muzicale.

Lista trupelor şi a muzicienilor invitaţi e generoasă. Astăzi, de la 16.00 până la miezul nopţii, cântă Slang Funk, Decebal Bădila, Petrică Andrei, Vlad Popescu, Brigada Artistică Urbană, Butterflies in my stomach şi Dublex Inc.

Mâine, de la aceeaşi oră, vor evolua KIDJA Clouds, Tom Wieland din Austria, Aievea şi saxofonistul francez Etienne Jaumet. Ultima zi de festival îi aduce pe scenă, printre alţii, pe DJ-ul Michael Ruetten de la Soulpatrol, pe britanicul Alan Brown de la Soul Seduction şi formaţiile Clara Hill Live band şi Marius Vernescu & Aqua. Festivalul este o iniţiativă a Companiei FaPt - Fabrica de artă şi Producţie Teatrală din Iaşi.

Ne puteți urmări și pe Google News

(14:25)