Constanța este deja împodobită cu mii de ghirlande luminoase care strălucesc, pentru prima dată, în toate cartierele orașului. Iluminatul de sărbători a costat primăria, în trei licitații, peste 3,3 milioane de lei. Tărâmul  Magic al Crăciunului din Festivalul iernii 2016 va fi inaugurat mâine, 1 Decembrie, ora 18,00 de primarul Constanței, Decebal Făgădău, în prezența a mii de localnici, adulți și, mai ales, copii. În fecare seară de joi, până duminică, vor avea loc spectacole cu artiști de renume. Festivalul Iernii  durează până în data de 31 decembrie când se mută în piața Ovidiu unde va avea loc petrecerea de Revelion.

În Tărâmul Magic al Crăciunului, din parcul Tăbăcărie, pe lângă bradul uriaș, înalt de peste 10 metri, au fost asamblate peste 20 de căsuţe, s-au împobobit cu luminiţe toţi copacii din perimetrul Ţării Piticilor şi din preajmă, s-a construit scena “Castelul Fermecat”. Potrivit organizatorilor, “animatorii şi actorii vor fi echipați  în costume de poveste”. Fiecare grup de animatori va avea propria scenetă, integrând şi copiii în poveste. Scenele interpretate de actori profesionişti sunt gândite în aşa fel încât să fie uşor recognoscibile de către cei mici, să îi atragă, şi să le pună la încercare imaginaţia.

Târgul de Crăciun, care se va deschide în apropierea Ţării Piticilor, pune la dispoziţia părinţilor, bunicilor şi copiilor cele mai variate produse cu specific de Sărbători, din toate gamele şi pentru toate gusturile şi buzunarele. Inclusiv vin sau țuică fiartă. Toți copiii vor primi cadouri în orășel însă, potrivit primarului Decebal Făgădău, darurile le vor fi oferite după alegerile parlamentare pentru a nu se da acțiunii vreo interpretare politică. Tărâmul Magic al Crăciunului este susţinut de Primăria Municipiului Constanţa şi sprijinit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Jandarmerie, ISU Dobrogea și Poliția Municipală.