Începe admiterea în școlile Ministerului de Interne. Câte locuri sunt și ce specializări pot fi urmate

Începe admiterea în școlile Ministerului de Interne. Câte locuri sunt și ce specializări pot fi urmate Sursa: Arhiva EVZ

Peste 2.600 de posturi au fost scoase la concurs în şcolile postliceale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Înscrierea celor interesați se poate face până în data de 14 septembrie.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat organizarea unei noi sesiuni de admitere la cele 6 unităţi de învăţământ preuniversitar din subordine. Aici sunt disponibile peste 2.660 de locuri pentru cei doritori să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Înscrierea candidaților se face până în data de 14 septembrie. Conform calendarului stabilit, după înscriere urmează proba fizică, iar mai apoi, în data de 9 octombrie va fi susținută proba de evaluare a cunoştinţelor.

„În perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţi de învăţământ preuniversitar ale Ministerului Afacerilor Interne:

Şcoala de Agenţi de Poliţie «Vasile Lascăr» - Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie «Septimiu Mureşan» - Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră «Avram Iancu» - Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi «Grigore Alexandru Ghica» - Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi «Petru Rareş» - Fălticeni, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă «Pavel Zăgănescu» - Boldeşti”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Repartizarea locurilor pe specializări

Potrivit sursei citate, pe specializări, sunt alocate 1.592 de locuri pentru agenţi de poliţie, 225 pentru agenţi de poliţie de frontieră, 551 de locuri pentru subofiţeri de jandarmi, 275 pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă şi 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

Cei interesați, se mai arată în comunicat, se pot înscrie transmițând cererile de înscriere în format electronic, la adresa de e-mail a unităților de recrutare. Acest lucru se poate face în intervalul 2 – 14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Unităţile de recrutare urmează să facă publice adresele de e-mail la care se vor transmite aceste cereri. De menționat că un candidat se poate înscrie doar la o singură școală postliceală.

Admiterea se va face în mai multe etape

După încheierea perioadei de recrutare sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs.

Astfel, proba de evaluare fizică se susţine în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învăţământ, în centrele zonale de selecţie. Candidaţii care au promovat proba de evaluare fizică vor susține proba de evaluare a cunoștințelor, în data de 9 octombrie 2021. Rezultatele vor fi postate pe site-ul oficial al școlilor. Examinarea medicală se va realiza în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 - 31 octombrie 2021.

Ulterior, rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021.