Evenimentul Zilei > Social > INCENDIU PUTERNIC în hala unei fabrici de mezeluri din Bacău
INCENDIU PUTERNIC în hala unei fabrici de mezeluri din Bacău

INCENDIU PUTERNIC în hala unei fabrici de mezeluri din Bacău

Un incendiu puternic a izbucnit într-o hală de depozitare a unei fabrici de mezeluri din municipiul Bacău, peste 100 de pompieri intervenind la fața locului.

La momentul izbucnirii incendiului, în hală nu se afla niciun angajat. Nu au fost înregistrate victime omenești nici în rândul personalului societății și nici a pompierilor. Hala are o suprafață de circa 7.500 de metri pătrați, iar fumul a inundat aproape o treime din aceasta.

"Intervenim cu 103 pompieri și 18 mijloace din dotarea ISU de la Bacău, Onești și Moinești. Este o intervenție foarte dificilă din cauza fumului dens care a făcut ca vizibilitatea în interior să fie zero. Se lucrează pe ambele laturi ale halei și s-au făcut goluri în pereți și în tavan pentru a ieși fumul", a precizat căpitanul Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, conform Agepres. 

Potrivit sursei citate, hala a fost modernizată în urmă cu aproximativ cinci ani, moment la care au mai fost două incendii din cauza faptului că nu erau respectate normele în domeniu.

"Modernizarea a constat în înlocuirea sistemului de răcire a halei de la amoniac la aer condiționat. La moment dezafectării halei, în perioada 2012 — 2013, au mai fost două incendii, de mică amploare, după ce a luat foc izolația de pe conducte. Atunci nu au fost înregistrate pagube pentru că hala era dezafectată", a afirmat căpitanul Andrei Grecu.

Incendiul a fost semnalat marți, la ora 10,23, iar la momentul transmiterii știrii încă se intervenea pentru lichidarea acestuia.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.