Evenimentul Zilei > Actualitate > Kremlin a reacționat. Ce spun rușii despre boala lui Vladimir Putin
Kremlin a reacționat. Ce spun rușii despre boala lui Vladimir Putin

Kremlin a reacționat. Ce spun rușii despre boala lui Vladimir Putin

The Sun a anunţat că Vladimir Putin „va renunța la funcția de președinte în ianuarie, pe fondul temerilor că are boala Parkinson”. Numai că imediat Kremlinul a reacţionat.

Imaginile recente cu președintele rus Vladimir Putin par să confirme că acesta ar putea avea teribila boală.  E vorba de ciudatul „mers de pistolar” pe care îl are președintele rus, mers care a mai a fost remarcat de medici. Imagini mai recente îl arată pe Putin strângând brațele fotoliului și ridicând din sprâncene în timp ce picioarele par să i se miște necontrolat.

Un alt posibil semna al bolii este balansul asimetric al brațelor. Acesta  este o însă o particularitate care  se poate manifesta la „subiecții clinic sănătoși, dar care au o predispoziție de a dezvolta ulterior” boala, potrivit British Medical Journal, notează și Daily Mail.


Mai multe despre boala lui Putin citiţi aici: Cutremur la Moscova, tsunami în lume! Putin e pe făraș, e silit să plece


Imediat a sosit şi replica la acest articol unde Kremlinul a nega zvonul apărut în presa britanică că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea fi bolnav de Parkinson şi ar urma să demisioneze la începutul anului viitor, spunând că este absurd.

Tabloidul britanic The Sun a relatat că Vladimir Putin ar părăsi preşedinţia în lunile următoare deoarece, susţine ziarul, are boala Parkinson, fapt care ar fi evidenţiat de o apariţie video recentă în care liderul de la Kremlin ar fi fost văzut tremurând ciudat.

Publicaţia a citat şi un expert politic rus, profesorul Valeri Solovei, care a sugerat la începutul săptămânii, la un post de radio din Moscova, ca Putin ar fi sub presiunea anturajului său pentru a demisiona, din cauza temerilor legate de starea sa de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că relatarea din presă cu afirmaţiile lui Solovei, preluată masiv şi de alte tabloide britanice, este falsă şi că Putin are o stare de sănătate excelentă.

„Este complet absurd. Totul e bine în ceea ce îl priveşte pe preşedinte”, a declarat Peskov

Întrebat dacă Putin intenţionează să demisioneze în viitorul apropiat, aşa cum a sugerat Solovei, Peskov a răspuns că nu.

Zvonul a apărut în contextul în care unii parlamentari au introdus joi un proiect de lege în camera inferioară a parlamentului din Rusia pentru a consolida imunitatea lui Putin în faţa justiţiei după ce îşi va încheia preşedinţia.

Preşedintele Federaţiei Ruse îşi păstrează imunitatea după ce i se termină autoritatea. Nu poate fi tras la răspundere penal sau administrativ şi nu poate fi reţinut, arestat sau supus vreunei verificări ori interogatoriu”, se arată în proiectul de lege.

În vârstă de 68 de ani, Putin se află la putere de două decenii, ca preşedinte sau prim-ministru. Este liderul rus care a stat cel mai mult la putere după conducătorul sovietic Iosif Stalin, relatează Agerpres.