Toată lumea ştie că atunci când ţii dietă este obligatoriu să renunţi la ciocolată. Nu ai voie nici măcar o pătrăţică, pentru că aportul caloric e imens. Toată lumea suferă, maniacele dietelor ar da săptămâni din viaţă să simtă pe limbă dulceaţa de cacao. 
Ciocolata are efect pozitiv asupra metabolismului

Până la urmă ciocolata vinovată de îngrăşare este doar un mit. Cercetătorii britanici au stabilit că, paradoxal, oamenii care mănâncă ciocolată în mod constant sunt mai slabi decât cei care se privează de ea. 

„Descoperirile din acest studiu sunt în contrast puternic cu aşteptările generale. Cu toţii ştim că ciocolata este bogată în kilocalorii care pot duce la creşterea în greutate. Totuşi, cercetătorii au descoperit o legătură între indicele scăzut al masei corporale şi consumul regulat de cicolată. Cercetătorii susţin că aceste constatări se adaugă la număarul tot mai mare de dovezi care sugerează că nu contează cât de mult mănânci, ci contează ceea ce mănânci. Ei cred că ciocolata conţine substanţe chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru”, explică Shweta Bahsin, specialist în nutriţie la BUPA Cromwell Hospital.

Cei care se abţin compensează prin aport caloric din alte surse

Împreună cub colegii de la BUPA, aceasta a realizat un studio pe 1.000 de subiecţi, bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 85 de ani. Ei au fost întrebaţi de câte ori pe săptămână mănâncă ciocolată. Apoi au fost cântăriţi şi măsuraţi.

Concluzia: cei care mănâncă ciocolată erau mai slabi decât cei care se abţineau. „Toate datele adunate indicau o masă corporală mai scăzută pentru cei care mâncau cicolată. Aceştia aveau un aport de calorii mai mare, au mâncat multe grăsimi saturate şi nu au exercitat mai mult efort decât colegii lor care nu mâncau ciocolata”, au mai explicat cercetătorii.
Datele cercetării au fost publicate săptămâna trecută în jurnalul Archives of Internal Medicine. Persoanele care mănâncă ciocolată des sunt mai slabe decât cele care evită să mănânce acest dulce.
Recunoscută pentru capacitatea sa de a ţine la distanţă bolile de inimă, ciocolata pare să joace un rol important în procesul de slăbire. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la BUPA Cromwell Hospital, din Marea Britanie.