Încă un scandal la Guvern. Un consilier s-ar fi pretins jurnalist ca să obțină laude din SUA pentru Florin Cîțu

Încă un scandal la Guvern. Un consilier s-ar fi pretins jurnalist ca să obțină laude din SUA pentru Florin Cîțu

Guvernul este zguduit de încă un scandal după ce un consilier guvernamental a pretins că este jurnalist pentru a obține laude la adresa lui Florin Cîțu. Pentru laude, consilierul, Alexandru Butiseacă, a apelat la profesoara americană Deidre McCloskey, cunoscută ca influencer și i-a cerut să publice un articol pe site-ul Digi 24.

Povestea a fost devoalată de cotidianul Libertatea care a obținut o declarație de la profesoara americană. Profesoara Deirdre McCloskey, de la o universitate americană, a precizat că Alexandru Butiseacă, consilier guvernamental, s-ar fi recomandat drept jurnalist la Digi 24. În fapt acesta este doar colaborator al site-ului, publicând diferite opinii la secțiunea invitați.

Apoi, după ce i-a prezentat o variantă în engleză a moțiunii sub care candidează Florin Cîțu la alegerile interne, i-a solicitat mai multe articole laudative la adresa lui Florin Cîțu. Acestea urmau să fie publicate pe site.

După apariția acestor informații și izbucnirea acestui nou scandal, consilierul guvernamental a afirmat că este victima unui fake news și că nu a contactat-o pe profesoara americană pretinzând că ar fi jurnalist. El a transmis un drept la replică în care și-a expus punctul de vedere cu privire la această poveste.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitor la editorialul semnat de profesorul universitar Deirdre McCloskey, fac următoarele precizări: M-a surprins neplăcut că, în urma unei discuții complet lămuritoare cu jurnalistul Libertatea, ziarul a preferat să publice un fake news.

Punctul de vedere al consilierului

Am răspuns fără echivoc întrebărilor primite din partea Libertatea, indicând în mod clar că nu a existat vreun moment în care să invoc vreo presupusă calitate de jurnalist la postul Digi24, rugând chiar să reverifice informația. Acest lucru înțeleg că nu s-a mai întâmplat.

Legătura mea cu platforma Digi24 o reprezintă exclusiv contul de contributor în secțiunea „Agora”, în care am și publicat, fără a fi remunerat, așa cum a sugerat jurnalistul Libertatea, la fel cum am publicat și pe alte platforme de presă care au secțiuni de opinii.

Mă bucură însă că articolul Libertatea face cunoscute câteva dintre ideile exprimate de emerita profesoară Deirdre McCloskey, care, altfel, probabil nu și-ar fi găsit locul în paginile acestei publicații.

Mă mai bucură și că articolul semnat de jurnaliștii de la Libertatea menționează ceva foarte important: profesorul universitar de la University of Illinois Chicago nu a fost remunerat pentru redactarea acelui articol în care apreciază ideile și măsurile premierului Florin Cîțu, viziunea lui politică pentru guvernarea României.

În aceeași notă, punctul de vedere formulat de doamna McCloskey îi aparține în totalitate, neexistând nicio influență din partea mea, intuind, firește, perspectiva, dată fiind colaborarea noastră, de ani buni, din mediul academic.

În încheiere, vreau să menționez că demersul de a o contacta pe Deirdre McCloskey a fost făcut în contextul preocupării mele de a promova liberalismul și ideile liberale în societatea și lumea politică românească”, a transmis consilierul Alexandru Butiseacă.

Un alt scandal asemănător a fost detonat în urmă cu o lună

În urmă cu aproximativ o lună, o altă consilieră a premierului, Mioara Costin demisiona, în urma unui scandal. Ea a fost fost acuzată că se ocupa de strategia de comunicare pentru campania lui Florin Cîțu la șefia partidului. Aceasta în timp ce era remunerate din bani publici, ca angajată la Guvern.

Scandalul a pornit de la un document cu antetul Guvernului, trimis susținătrilor lui Florin Cîțu, în care apăreau indicații asupra a ceea ce trebuie să comunice la televiziuni și în spațiul public.

Ne puteți urmări și pe Google News