ALERTĂ la Facebook. Peste 400 milioane de utilizatori afectați! Cum afli dacă ești printre ei

ALERTĂ la Facebook. Peste 400 milioane de utilizatori afectați! Cum afli dacă ești printre ei

O imensă bază de date cu informaţii extrase de pe Facebook a fost descoperită de cercetătorii în domeniul securităţii digitale.

Baza de date conţine informaţiile a peste 419 milioane de utilizatori Facebook, informaţii printre care se regăsesc numele de utilizator, numărul de telefon, genul şi ţara de origine.

Printre cei peste 419 milioane de utilizatori se numără 133 de milioane de americani, 18 milioane de britanici şi 50 de milioane de vietnamezi.

Baza de date a fost găsită de Sanyam Jain, un cercetător în domeniul securităţii digitale. Aceasta era stocată pe un server expus şi nu era protejată cu parolă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este clar cine a extras datele de pe Facebook şi ce a făcut cu ele, deşi se poate bănui că acestea au fost folosite pentru targetarea cu reclame a utilizatorilor.

Cei de la Facebook au spus pentru sursa citată că informaţiile din baza de date ar fi vechi şi că acestea ar fi fost sustrase înainte ca gigantul american să elimine anul trecut posibilitatea găsirii utilizatorilor săi pe baza numărului de telefon.

De asemenea, oficialii companiei spun că există multe informaţii duplicate în baza de date, astfel că numărul real de utilizatori ar trebui să fie mai mic decât numărul intrărilor totale din baza de date.

În urmă cu două luni, Facebook a fost amendată cu 5 miliarde de dolari de FTC pentru modul în care a gestionat cazul Cambridge Analytica, relatează The Crunch, citat de Stirile Pro Tv.