Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un deces. Al treilea deținut care este găsit mort în propria celulă, în ultimele două săptămâni
Încă un deces. Al treilea deținut care este găsit mort în propria celulă, în ultimele două săptămâni

Încă un deces. Al treilea deținut care este găsit mort în propria celulă, în ultimele două săptămâni

Un nou caz petrecut la același penitenciar este cercetat de autorități.

Oamenii legi au deschis dosar penal, după ce un deținut din Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu a fpst găsit mort în propria celulă. Bărbatul avea 30 de ani și acum anchetatorii încearcă să stabilească de ce s-a produs acest deces. În comunicatul redactat, astăzi, de conducerea Penitenciarului, se precizează că, în momentul în care a fost găsit, deținutul nu mai prezenta semne vitale. A fost apelat numărul de urgență 112, personalul medical a încercat să-l resusciteze, dar omul era deja mort.

„În seara zilei de sâmbătă, 26 septembrie, în jurul orei 19:30, cu ocazia efectuării apelului de seară, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat faptul că o persoană privată de libertate aflată în evidenţele cabinetului medical cu o serie de afecţiuni cronice, nu prezenta semne vitale.

În această situaţie a fost alertat personalul medical propriu concomitent cu solicitarea prin apel 112 a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul persoanei private de libertate a fost declarat la ora 20:35”, se afirmă în comunicatul oficialilor.

Două săptămâni de foc la Giurgiu

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru efectuarea cercetărilor specifice şi, în cauză, a fost deschis un dosar penal ce vizează moartea suspectă. De asemenea, despre evenimentul tragic a fost informată familiei deţinutului. Totodată a fost anunțat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi a Poliţiei Municipiului Giurgiu.

Potrivit unor surse, pe corpul deţinutului nu au fost găsite urme de violenţă, acesta fiind găsit în şoc cardio-respirator, conform agenției Agerpres.

Acesta este al treilea deţinut găsit decedat în incinta Penitenciarului Giurgiu în ultimele două săptămâni. În data de 14 septembrie, alţi doi deţinuţi, cu vârste de 32, respectiv, 41 de ani, au fost descoperiți morți în celulă. Ei nu prezentau urme de violenţă asupra, iar poliţiştii efectuează şi în acest caz cercetări pentru clarificare condițiilor în care au încetat din viață cei doi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: