Încă o tragedie în Biserica Ortodoxă. Episcopul Devei şi Hunedoarei a fost răpus de Covid-19

Încă o tragedie în Biserica Ortodoxă. Episcopul Devei şi Hunedoarei a fost răpus de Covid-19 Sursa: Arhiva EVZ

Încă un înalt reprezentant al Bisericii a încetat din viață din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Boala i-a măcinat plămânii, iar moartea s-a datorat unui stop cardio-respirator.

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, a încetat din viață, joi, la spitalul din Deva, din cauza unui stop cardio-respirator. Înalta față bisericească se afla în spital, încă de săptămâna trecută, fiind internată cu COVID-19.

„A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş.

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei era grav bolnav, dat fiind că plămânii i-au fost afectați de infecție în proporție de 85%.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pacientul are o afectare pulmonară foarte mare. După ultima evaluare la tomograf s-a concluzionat că plămânii bolnavului au fost afectaţi în proporţie de 85%”, a precizat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva, dr. Lucian Miron.

Acest deces, al episcopului a survenit în timp ce medicii pregăteau procedurile pentru a-l transfera la spitalul județean din Târgu Mureș. Pentru aceasta s-a apelat la un elicopter SMURD care urma să-l transporte în cel mai scurt timp.

Despre părintele Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei

Preasfințitul Părinte Gurie, episcop al Devei și Hunedoarei, s-a născut în 31 decembrie 1968, într-o localitat din județul Cluj. El a absolvit Liceul „Traian Vuia” din Cluj Napoca în anul 1988. În perioada în perioada 1988 – 1992 a urmat Seminarul Teologic Craiova, iar în 1996, a absolvit Facultatea de Teologie din Craiova.

A urmat apoi cursuri la Facultatea de Teologie Catolică (Padova, Italia) – cursuri de Teologie sistematică (1996-1997). Au urmat, mai apoi, cursurile de specializare la Institutul de Teologie Pastoral-Misionară (Padova, Italia) pe care le-a încheiat cu lucrarea „Noile mișcări religioase în Biserica Catolică italiană” susținută în februarie 2001. Apoi, a continuat cu doctoratul (1997-2001). A devenit doctor în teologie cu lucrarea „Ofensiva Noilor Mişcări Religioase şi reversibilitatea secularizării”.

Preasfințitul Părinte Gurie a fost profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (titular al catedrei de Teologie Pastorală).