Astfel, Portugalia este una dintre primele state europene care își va dechide granițele pentru turiști. „Turiştii sunt întâmpinaţi cu bucurie în Portugalia”, a afirmat Santos Silva pentru publiaţia Observador.

Ministrul de Externe al Portugaliei a mai anunțat că vor fi introduse unele măsuri de verificare a sănătăţii la aeroporturi, dar nu va exista carantină obligatorii pentru cei care sosesc pe calea aerului.

Până acum, Portugalia a înregistrat 30.200 de cazuri şi 1.289 de decese provocate de noul coronavirus, dar a început să ridice treptat restricţiile instituite de la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2.

„Sistemul de sănătate al Portugaliei răspunde bine la criză, şi este foarte important pentru noi să urăm bun venit turiştilor”, a declarat Santos Silva.

De asemenea, compania aeriană britanică low-cost EasyJet a anunțat că zborurile spre tărmul lusitan vor lua startul din luna iunie, în timp ce compania aeriană portugheză TAP a reluat unele din cursele sale aeriene internaţionale, spre Londra şi Paris.

Zborurile în afara UE sunt suspendate, cu excepţia celor spre ţările vorbitoare de portugheză, cum ar fi Brazilia. Măsura este valabilă până în 15 iunie.