Încă o persoană reținută în cazul EXPLOZIILOR de la Sighetul Marmației

Încă o persoană reținută în cazul EXPLOZIILOR de la Sighetul Marmației

Un fost administrator al Berg Sistem Gaz, Gheorghe Răsvan Enache, a fost reținut de procurorii Parchetului General sub acuzațiile de ucidere din culpă, vătămare corporală, fals, instigare la fals și abuz în serviciu.

Anchetatorii îl acuză pe Răsvan Enache că s-a implicat în activitatea de falsificare a documentelor, în ceea ce privește recepția lucrărilor efectuate la rețeaua de alimentare cu gaz metan din Sighetul Marmației. Astfel, deși lucrarea nu îndeplinea condițiile tehnice și de siguranță, fostul administrator al Berg Sistem Gaz a girat-o prin semnăturile sale. Enache este prezentat, astăzi, în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 5 București, cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii l-au mai reținut, apoi arestat preventiv, săptămâna trecută, pe Valer Faur, responsabil în cadrul Berg Sistem Gaz, dar au impus și obligativitatea de a nu părăsi țara în cazul lui Daniel Râșnoveanu. Un diriginte de șantier, Vasile Virlics, a fost, de asemenea, inculpat. Berg Sistem Gaz este controlată de Costin Berevoianu, consilier al primarului general al Capitalei Sorin Oprescu. Reamintim că o persoană și-a pierdut viața și alte 14 au fost rănite, în urma exploziilor care au avut loc în data de 19 februarie în Sighetul Marmației. Localnicii au reclamat în mod repetat scurgeri de gaze, însă verificările efectuate de angajații firmei nu au dus la depistarea cauzei. Mai mult, oamenilor li s-a recomandat să dezactiveze senzorii de gaze, pe motiv că ar da erori. Ulterior, o explozie a avut loc într-o discotecă de la parterul unui imobil. Cea de-a doua deflagrație s-a produs atunci când echipele de salvare se aflau în interiorul clădirii, pentru efectuarea de cercetări. Ancheta a fost preluată de procurori din cadrul Parchetului General, iar verificările efectuate au scos la iveală faptul că firma Berg Sistem Gaz nu a respectat condiții elementare de siguranță, atunci când a introdus conducte de gaz metan în Sighetul Marmației. Astfel, acestea erau îngropate la o adâncime mult mai mică decât cea prevăzută în documentația tehnică, nu fusese asigurat un "pat" de protecție a conductelor, iar îmbinările erau executate defectuos. CITIȚI ȘI:

  • Dedesubturile murdare ale tragediei din Sighetul Marmaţiei
  • Martor la a doua explozie de la Sighetu Marmaţiei: "Nu ştiai care era pompierul, care era poliţistul, pentru că erau arşi complet" 
  • INCREDIBIL: Scurgerea de gaz de la Sighet fusese reclamată de patru ori înainte de explozie!