Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a solicitat joi sprijinul Ministerului Sportului şi al Ministerului Sănătăţii pentru acoperirea costurilor legate de testele Covid-19 necesare desfăşurării competiţiilor dedicate amatorilor, copiilor şi juniorilor.
Încă o mare problemă în România. Pericol major la orizont. Apare Guvernul României. Încă o mare problemă în România. Pericol major la orizont. Apare Guvernul Românie. Răzvan Burleanu a lansat apelul într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Comitetului Executiv al FRF.
Astfel, el doreşte ca statul român să suporte integral testele Covid-19 pentru categoriile amintite. Până în prezent, preşedintele FRF nu a primit răspunsurile aşteptate.
„Încă nu avem un răspuns din partea autorităţilor dacă ni se permite înlocuirea testelor PCR cu cele rapide. Dar ieri am înaintat miniştrilor Sportului şi Sănătăţii propunerea ca statul român să suporte integral cheltuielile cu testarea sportivilor, a stafurilor tehnice şi a tuturor oficialilor implicaţi în competiţiile de amatori, copii şi juniori din tot sportul românesc.
Încă o mare problemă în România
Acum se cere o testare PCR care trebuie repetată la 14 zile. Această prevedere blochează toate competiţiile la nivelul sportului românesc. Am argumentat această propunere pe baza faptul că statul acordă diferite ajutoare pe fondul acestei pandemii diferitelor industrii precum industria HoReCa, industria de producţie şi alte industrii. Nimic pentru sport, însă.
Deşi nepracticarea sportului nu pare o pierdere semnificativă în momentul de faţă, vă asigur că prelungirea cu mai mult de un an a nealimentării piramidei performanţei cu sportul de bază va duce în mod cert la prăbuşirea sportului în general. Ca să nu mai luăm în considerare deficitul de sănătate publică şi cel economic în care ne aflăm ca urmare a blocării sportului de masă”, a declarat preşedintele FRF.
Ăână la 14 martie 2021, 95,3% dintre decese cauzate de Covid-19 aveau comorbidităţi asociate. 85,4% dintre acestea au survenit la persoane de peste 60 de ani. 59,8% dintre decese au fost întâlnite la bărbaţi, conform unui raport publicat pe cnscbt.ro.
De la începutul pandemiei de coronavirus în România, există o tendinţă constantă în perioada 23 martie-18 mai 2020, o scădere a numărului de cazuri în intervalul 25 mai-3 august 2020 şi o uşoară creştere între 10 august şi 20 septembrie 2020.