FCSB va juca pe Ghencea. Cui se datorează victoria lui Becali, de fapt

Gigi Becali Sursa: Dreamstime.com

Derby-ul etapei a patra din SuperLigă, dintre FCSB și CFR Cluj, se va juca pe noua arenă din Ghencea. Gigi Becali a semnat deja contractul de închiriere. Finanțatorul de la FCSB a fost de acord să plătească și o garanție pentru eventualele distrugeri aduse arenei și gazonului.

După săptămâni de scandal, Ministerul Apărării Naționale le-a permis celor de la FCSB să joace pe noua arenă din Ghencea.

Meciul etapei a patra, cel dintre FCSB și CFR Cluj se va juca pe noua arenă din Ghencea, spre nemulțumirea colonelului de justiție Florin Talpam, juristul celor Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

Gigi Becali a anunțat că a semnat două bilete la ordin, unul de 250.000 de euro, și altul de 750.000 de euro, care să acopere eventualele pagube aduse terenului și gazonului, în timpul derulării meciului cu CFR Cluj.

„S-a semnat. Duminică se va juca în Ghencea. Bine că s-a rezolvat. Când se rezolvă problema, e bine. Nu mai are rost să comentăm ce a fost. Avem obligaţia noi, staff-ul, jucătorii, antrenorii, să nu spunem că suntem Steaua. Noi o vom face. Noi nu putem să oprim galeria, nu avem cum să îi oprim. E vorba despre meciul acesta şi cât e Arena Naţională ocupată. Atât am nevoie, după jucăm pe Arena Naţională. Pe mine nu mă interesează cum spun alţii, că vreau să ocup Ghencea. Nu vreau discuţii, nu vreau certuri. S-a rezolvat, să fie sănătoşi, s-a revenit la normal. Să fie sănătoşi, să ţină Ghencea. Eu vreau doar să joc meciurile astea”, a declarat Gigi Becali.

Meciul dintre FCSB și CFR Cluj se va juca duminică, 6 august, de la ora 21:30.

Armata a modificat regulamentul Arenei din Ghencea

În urmă cu patru zile,Ministerul Apărării Naționale a pulblicat în Monitorul Oficial un ordin prin care arena Ghencea poate fi închiriată mult mai ușor, în baza unei simple licitații.

Până la acest ordin, pentru ca FCSB să joace în Ghencea era nevoie de o Hotărâre de Guvern, un document administrativ greu de obținut de un club de fotbal.

”Închirierea bunurilor proprietate publică a statului sau a utilităților administrativ-teritoriale se aprobă după caz prin Hotărâre a Guvernului, a Consiliului Județean, a consiliului General al Municipiului București sau al Consiliului Local. Închirierea bunurilor proprietate publică a statului sau a unităților administrativ-teritoriale se face pe bază de licitație publică. La această dată nu există o Hotărâre de Guvern în acest sens. După emiterea Hotărârii de Guvern, orice entitate sportivă poate participa la licitația publica pentru închirierea arenei sportive”, a explicat conducerea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.