Evenimentul Zilei > EVZ Special > Încă o demisie fulgerătoare în USR. Partidul, în derivă
Încă o demisie fulgerătoare în USR. Partidul, în derivă

Încă o demisie fulgerătoare în USR. Partidul, în derivă

Demisie grea în USR, la o zi după ce Florina Presadă a dezvăluit că era momentul să părăsească formațiunea politică condusă de Dan Barna.

Încă o demisie în USR. la doar o zi după ce Florina Presadă a părăsit partidul lui Barna, iată că pleacă și Ilinca Macarie.

Ilinca Macarie este un membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul.

Ea spune că se „simțea străină” în acest partid care „nu a făcut ce a promis”.

„În sfârşit. Am demisionat din USR. Luasem hotărârea de mult, dar tot nu am apucat să oficializez decizia.

Demisie grea în USR

Poate pentru că deja mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant. Poate pentru că mai speram în ceva? Nu cred. Dar despărţirile în general sunt grele, aşa că a durat un pic.

E clar, nu, de ce plec? Nu mai am ce face aici. Sunt membru fondator USR şi m-am băgat în politică pentru ca voiam să fac ceva concret şi ştiam ce vreau să fac.

Ştiam că pot face, numai să fiu lăsată. Nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul, nici ca viziune, nici ca sistem de valori (episodul Odăi a pus capac).

Dar nu regret că am fost parte din această poveste. Cred că am avut aşteptări nerealiste. Lucrurile nu se pot schimba atât de radical cum mi-aş fi dorit.

Era imposibil ca după nenorociţii ăia de la PSD să vină unii de la polul opus: şcoliţi, cu caracter impecabil, culţi, generoşi, empatici.

Nu se poate aşa ceva, nu permite fizică. Aşa că politica românească se transformă în ritmul ei.

Va veni şi vremea unora care vor o politică bazată pe empatie şi responsabilitate, aşa cum îmi doresc eu.

Aceşti oameni există deja printre noi şi experienţa USR a fost o şcoală extrem de utilă. Sper să o valorifice.Sper să o valorific”, a scris Ilinca Macarie pe Facebook.

Florina Presadă a demisionat în USR vineri

Florina Presadă a anunțat că și-a înaintat demisia din USR, după patru ani de zile în care spune că a învățat foarte multe.

„Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3.

A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar privind spre viitor.

Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme, iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație”, a spus Florina.