Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci. Cea mai puternică rugăciune pentru această zi

Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci. Cea mai puternică rugăciune pentru această zi Înălțarea Sfintei Cruci. Sursa foto: Arhiva EVZ

Pe data de 14 septembrie, credincioșii sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci, un moment important din calendarul creștin. În această zi, sunt rostite rugăciuni care exprimă gânduri de recunoștință, de liniște sufletească și de căutare spirituală.

Înălțarea Sfintei Cruci este un prilej de a-ți cere iertare pentru păcatele comise. Și de a-ți exprima dorința de pace și de a-ți consolida legătura cu Hristos.

Rugăciunea în această zi poate fi oferită individual sau în comunitate, dar are o semnificație profundă pentru toți creștinii.

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Sfintei Cruci

Înălțarea Sfintei Cruci se serbează cu post, pentru că ea ne aduce aminte de patimile și moartea Mântuitorului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O, Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Care ai suferit pe Cruce pentru păcatele noastre și ne-ai adus mântuirea prin jertfa Ta divină. Ne închinăm înaintea crucii Tale și îți mulțumim pentru iubirea Ta nemărginită și pentru răscumpărarea noastră.

În această zi binecuvântată a Înălțării Sfintei Cruci, rugăm cu umilință să ne învăluiești cu harul și cu binecuvântările Tale. Ajută-ne să purtăm cu demnitate și răbdare crucea noastră personală și să fim martorii iubirii și milostivirii Tale în lumea în care trăim.

Îți cerem, Doamne, să ne ocrotești și să ne calauzești în toate călătoriile noastre spirituale. Și să ne ajuți să ne ridicăm deasupra ispitelor și suferințelor vieții. Cu inimile pline de recunoștință, Îți aducem rugămintea noastră în numele Tău preasfânt. Amin”.

Biserică sărbătorește anual la 6 martie descoperirea Crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos, un moment care a fost însoțit de găsirea piroanelor și a scării folosite de ostași.

Sfânta Împărăteasă Elena a contribuit la aceste descoperiri importante, iar o parte din Crucea cea Adevărată a fost împărțită inițial în trei locații: Roma, Constantinopol și Ierusalim.

Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci. Cea mai puternică rugăciune pentru această zi

Înălțarea Sfineti Cruci. Sursa: Arhiva EVZ

Ce reprezintă semnul Sfintei Cruci

Semnul crucii este un gest ritual folosit în creștinism. El marchează cele patru puncte cardinale ale Crucii de pe Golgota.

Prin intermediul acestui simbol, se arată iubirea divină pe care Dumnezeu o are față de oameni. În același timp credincioșii își pot arăta evlavia, smerenia sau aprobarea în funcție de ocazie sau de practica lor personală.

Această practică este adesea asociată cu numele Sfintei Treimi. Dar ea poate fi făcută și în contextul rugăciunilor, în prezența sfintelor relicve sau pentru a marca momente importante din slujbele religioase.

În unele tradiții ortodoxe, semnul crucii poate fi făcut de peste o sută de ori în timpul unei slujbe sau al Sfintei Liturghii. Un gest care reflectă devotamentul profund pe care îl au credincioșii pentru credința lor.