Interviul la care a participat șeful AEP a avut loc la postul de televiziune 6TV și a avut ca subiect actualul sistem electoral, transparența și neimplicarea politiciului în procesul electoral. Discuția a fost moderată de Titi Sultan, consilierul șefului AEP. Ulterior, președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică a explicat că a participat la o singură emisiune și că discuțiile au fost doar de natură tehnică.

Titi Sultan, moderator al emisiunii „Realitatea Românească” de la televiziunea 6TV.ro a fost angajat de șeful Autorității Electorale Permanente pentru un post de consilier. În emisiunea reclamată, care a ținut circa o oră și 20 de minute, el nu a amintit niciodată că este angajat al AEP și nici că ar fi consilierul președintelui AEP, invitatul său din platou.

Șeful AEP a recunoscut după emisiune directorul de comunicare al instituției i-a transmis că nu ar fi trebuit să participe.

Constantin Mitulețu Buică a ajuns în atenția publică de curând, după ce s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei în ideea dezvoltării unei „relații de colaborare în materia organizării proceselor electorale”. PLUS a ieșit public și a cerut schimbarea imediată a șefuluI AEP.

Te-ar putea interesa și: