Zarrar Haider Khan, director de departament în cadrul Ministerului Industriilor și Producției din Pakistan, a fost suspendat din funcție pe motive disciplinare, potrivit unui reportaj  al ziarului pakistanez Dawn.com.

Incidentul a avut loc atunci când o delegație din Kuweit a efectuat o vizită în Pakistan pentru o întâlnire a comisiei ministeriale comune dintre cele două state.

În videoclipul cu o durată  de șase secunde, oficialul este văzut ridicând portofelul de pe masă și plasându-l în buzunarul său, după ce delegații din Kuweit și alți oficiali au părăsit sala după întâlnire.

Problema a ieșit la iveală atunci când unul dintre membrii delegației din Kuweit s-a plâns de faptul că îi lipsea portofelul. O cercetare amănunțită a fost efectuată în cadrul ministerului odată cu  interogarea  tuturor angajaților. Au fost efectuate percheziții corporale de asemenea și asupra funcționarilor inferiori din minister care nu participaseră la eveniment, dar nimic nu a fost găsit.

Ulterior, examinând imaginile surprinse de camerele de supraveghere, s-a constatat faptul că furtul a fost comis de către funcționatul superior.

Funcționarul a negat inițial orice implicare, dar a restituit portofelul după ce i s-a prezentat materialul video.

Atunci când oficialii din Kuweit au fost informați cu privire la recuperarea portofelului său, membrii delegației au cerut autorităților să le furnizeze identitatea vinovatului.

Oficialii pakistanezi i-au asigurat pe  oaspeți că va fi începută o acțiune în justiție împotriva funcționarului suspect de furt.