Evenimentul Zilei > Actualitate > În Valul IV nu se va muri de COVID-19, ci de prostie!
În Valul IV nu se va muri de COVID-19, ci de prostie!

În Valul IV nu se va muri de COVID-19, ci de prostie!

Valul IV al Pandemiei de COVID-19 s-a format deja, ca să folosesc un termen marin. S-a format, adică se face simțit. Numărul de infectări crește, biostatisticienii fac grafice și trag concluzii. Ce va fi, este o întrebare pe care și-o pune orice are preocupări care pleacă din întregul minții. Să vedem ce are de zis un om, un medic adevărat, care a spus până acum, de mai  mult de un an, doar lucruri bine gândite, bazate pe  carte multă, nu glumă.

Pe doctorul Gabriel Diaconu, îl știți, psihiatrul, cel care de prin martie-aprilie anul trecut, zice  bine de tot ceea ce zice despre Pandemie și despre cum se mișcă ea. Zice bine în sensul în care ceea ce zice în general este pe înțelesul a foarte puțină lume, dar nu aici este problema, pentru că puțină lume înțelege chiar și ceea ce pare ușor de înțeles.

Ei bine, doctorul Diaconu a scris o postare pe peretele lui, ăla din curtea Facebook cu titlul: „La revedere, vară, bine ai venit, Delta-COVID. Titlul spune cam totul. Nu voi reproduce tot textul doctorului, cine vrea, îl găsește, este interesant, scris cu vână și talent, chiar din centrul Ceronobîlului, să zic așa. Doctorul Diaconu este deopotrivă îngrijorat și sceptic. Nu crede că cine nu a înțeles nimic până acum, o va face de acum încolo: „Știam că o conversație rațională cu mulțimea primitivă nu poate avansa, e o distanță prea mare de acoperit, prea mulți ani lipsă de pe băncile școlii. Democrația dă drepturi egale, deci numitorul comun va fi ca la grădiniță, împrejurul celui mai mic, sau mai prost, sau mai puțin instruit, după caz.”

Ceva din spusele doctorului Diaconu mi-a atras atenția însă în mod special. Ce va fi cu medicii. Să vedem ce:

„Cât privește pe-ăia din prima linie, medici la datorie etcetera, ăia care la început și-au dat și pielea de pe ei și-au ars zile și nopți pe unde-au putut vor merge mult mai blând, mult mai cinic, mult mai miserupiști, la adunare.

E bine totuși, mă gândesc, că medici se numesc doar cei care-au făcut o facultate, carevasăzică au studii, carevasăzică o brumă de gândire critică. Fix pe ăia i-ați batjocorit. Ei, vină sezonul nou din comedia asta infernală, șansele sunt c-au să rămână în atenție doar vracii, vârcolacii și alți doi, trei, […] care să-i tot dea înainte cu drepturile omului, cu democrația, cu e dreptul fiecăruia să aleagă, n-ai ce-i face dacă omul a ales.

Cât dispreț pot să aibă toți ipochimenii ăștia, de fapt, pentru prostime. Cât dezgust, câtă voluptate le poți citi în ochi când îți aduc aminte că în democrație suntem egali, drept urmare dacă a fost tâmpitul dobitoc analfabet rupt în cur și n-a știut pe ce parte e ficatul, sau inima, sau cum funcționează un vaccin pe care nici măcar nu-l poate pronunța, dacă de frică a refuzat atunci se cheamă alegere, bădie, o alegere naturală, ca la 1907.

Începe valul Delta. E de peste 10 ori mai infecțios. Azi arde un pic, mâine arde mai tare. Drept urmare azi aproape 200 de cazuri, săptămâna viitoare posibil peste 1000, în zone vulnerabile. Vestea proastă? Aceeași mortalitate la cei ne-vaccinați, adică între 2 – 3%. Vestea bună? Nu la cei care deja s-au imunizat cu vaccinurile în uz.”

Unde cred eu că doctorul Diaconu nu a pus accentul cât ar fi trebuit? Nu l-a pus acolo unde a ignorat partea bună a părții rele. Nu se va mai muri de Covid, ci de prostie, de neștiința fudulă. Cine a înțeles ce și cum cu blestemata asta de Pandemie, știe ce are de făcut ca să se pună la adăpost pe el și pe cei dragi lui și deja a făcut-o. Din momentul din care vaccinurile există la discreție, a intrat în funcțiune selecția naturală pe bază de IQ. Din același motiv, sarcina morală a medicilor este deja mult ușurată. Au ce face pentru cei bolnavi, se vor angaja moral, nu au ce face pentru cei care resping medicina și pe care îi vor pierde din cauza asta. Până la vaccinuri, nu puteau face distincții, prezumau buna-credință, nevinovăția, să zic așa, a oricărui pacient infectat cu Covid.

Până acum ceva vreme, oamenii conștienți erau expuși de către cei inconștienți sau neștiutori. Gata! Acum, proștii sunt ei cu ei, ei între ei. Le doresc baftă!