Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ PLAY. Dosare de presă. Gabriel Diaconu: „Sunt un psihiatru bun, pentru că sunt un om foarte curios”
VIDEO

EVZ PLAY. Dosare de presă. Gabriel Diaconu: „Sunt un psihiatru bun, pentru că sunt un om foarte curios”

O nouă zi de joi, o nouă ediție a emisiunii „Dosare de presă”. Invitatul special al lui Mirel Curea este Gabriel Diaconu, unul dintre cei mai cunoscuți medici psihiatri din România.

Gabriel Diaconu este medic specialist psihiatru, cu supraspecializare în suicidologie si psihotraumatologie la Universitățile McGill și UQAM, intervenţie de criza și gestionarea conflictelor interetnice.

În România este coordonator medical al unei clinici private de psihiatrie și psihoterapie, unde se ocupă de: consultaţii de psihiatrie, managementul tulburărilor de personalitate de clasa B (borderline, narcisică), tulburarea acută și cronică de stres posttraumatic, tulburări psihiatrice asociate bolilor neurologie cronice dizabilitante (boala Parkinson, scleroza multiplă, alte boli demielinizante).

Gabriel Diaconu se propune lumii printr-o dialectică asumată, în care teza, antiteza și sinteza sunt exprimate simplu prin sintagma „Psihiatru. Rocker. Scriu.”.

E și ceea ce veți descoperi urmărind acest interviu. Un om care este pe rând omul de știință, nonconformistul și comunicatorul/scriitorul.

„Ceea ce mă ține în poziția în care sunt și după atâția ani este că sunt un om foarte curios.”