In razboi cu familia Versace

In razboi cu familia Versace

La zece ani de la moartea lui Gianni Versace, fostul iubit al acestuia spune ca familia creatorului de moda il "terorizeaza".

La zece ani de la moartea lui Gianni Versace, fostul iubit al acestuia, Antonio D’Amico, face declaratii socante si sustine ca familia creatorului de moda il terorizeaza. „Dupa moartea lui Gianni, intreaga familie m-a terorizat, cred ca toti au o problema de natura psihica. Familia Versace trebuie sa reflecteze si sa se intrebe de ce se comporta asa”, declara Antonio D’Amico, in interviul acordat televiziunii italiene „Sky Italia”.

Cincisprezece ani de convietuire s-au incheiat in mod brutal, in 1997, cand creatorul de moda a fost impuscat de un criminal in serie, dar pentru D’Amico „teroarea” a inceput abia odata cu moartea iubitului, Gianni.

La slujba de inmormantare tinuta la catedrala din Milano, la care au participat rudele creatorului si prieteni celebri, precum Printesa Diana sau Elton John, cei care au luat cuvantul au mentionat o serie de apropiati, mai putin pe cel cu care Gianni si-a petrecut 15 ani din viata. Ostilitatea dintre Antonio si familia Versace s-a intensificat dupa deschiderea testamentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marul discordiei: testamentul

Familia Versace, care nu l-a privit niciodata cu ochi buni pe tanarul ajuns dintr-un nimeni un cineva la dreapta celebrului creator, a avut un motiv in plus sa-l desconsidere dupa deschiderea testamentului lui Gianni Versace.

D’Amico a primit numeroasele vile ale creatorului, iar afacerea a revenit nepoatei lui Versace, Allegra, fiica Donatellei Versace. Nici Donatella si nici celalalt frate, Santo, nu au mostenit nimic. Lui Antonio i-a mai revenit, conform testamentului, o pensie lunara de 25.000 de euro.

„Gianni a fost un om bun, ceea ce, din pacate, nu se poate spune si despre familia sa”, spune Antonio, care nici macar nu a fost invitat la spectacolul de comemorare a zece ani de la trecerea in nefiinta a creatorului, organizat de sora lui Gianni, Donatella Versace.

La Scala din Milano, pe 15 iulie 2007, s-au adunat toti prietenii lui Gianni: Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Sharon Stone, Brad Pitt, Angelina Jolie, creatori italieni si internationali, fotografi de renume. Invitatii au asistat la un spectacol pus in scena de coregraful Maurice Bejart.

„Mi s-a interzis sa duc flori la vila de la Lacul Como, unde noi am locuit impreuna si unde este depusa cenusa lui Gianni”, mai spune D’Amico. Antonio a fost primul care a incercat o reconciliere cu familia fostului sau partener de viata si a renuntat la resedintele mostenite.

Donatella, in schimb, i-a interzis sa le paseasca pragul. D’Amico a mai declarat ca, dupa moartea lui Versace, mai mult a „supravietuit decat a trait”, dar ca intre timp si-a regasit echilbrul si a deschis un restaurant pe malul Lacului Garda.

Antonio a comemorat cei 10 ani de cand i-a fost rapita marea iubire printr-o licitatie cu obiecte din garderoba personala a lui Versace. Banii stransi au fost donati unei case pentru copii abandonati, unde Antonio insusi a petrecut cativa ani de viata.

IUBIRE

Pana la moarte

D’Amico si Gianni Versaces-au cunoscut in urma cu 25 de ani, la Scala din Milano. Antonio era fotomodel si avea 23 de ani, cu 13 ani mai putin decat creatorul de moda. D’Amico a ramas alaturi de iubitul sau pana in ziua in care acesta a fost ucis de un criminal in serie si tot el a fost cel care l-a gasit pe Gianni Versace rapus de gloante pe scarile vilei din Miami (Florida).

Povestea iubirii celor doi este si subiectul unei carti aparute anul acesta la editura „Vannini”  in Italia: „It’s your song - Gianni Versace e Antonio D’Amico, Quindici anni di vita insieme” („E cantecul tau - Gianni Versace si Antonio D’Amico, cincisprezece ani de viata impreuna” - n.r.), semnata de Rody Mirri.