Evenimentul Zilei > Social > În pușcărie ca la hotel. Ce a făcut un deținut care evada zilnic din penitenciarul Poarta Albă
În pușcărie ca la hotel. Ce a făcut un deținut care evada zilnic din penitenciarul Poarta Albă

În pușcărie ca la hotel. Ce a făcut un deținut care evada zilnic din penitenciarul Poarta Albă

Un deținut din Penitenciarul Constanța a evadat de 21 de ori pentru a se caza la hotel, acolo unde avea parte de compania unor prostituate. De asemenea, deținutul avea abonament la o sală de fitness unde o lună a mers zilnic, iar seara revenea la închisoare.

Un bărbat de 28 de ani a fost condamnat inițial, pentru proxenetism, la 2 ani și 4 luni de închisoare. Pentru că nu a fost considerat un pericol, acesta își executa pedeapsa în regim deschis la Penitenciarul de la Balta Albă.

Astfel i s-a permis să iasă din penitenciar și să meargă la muncă. Însă lucrul acesta trebuia să se întâmple doar la un punct fix, fără ca să se poată îndepărta de la drumul respectiv.

Doar că, în loc să ajungă la punctul de lucru, bărbatul mergea și se caza la un hotel din oraș, unde se bucura de compania unor femei.

Bărbatul și-a făcut chiar și un abonament la o sală de fitness, unde a mers aproape o lună de zile, până când reprezentanții penitenciarului și polițiștii au aflat și au luat măsuri.

La pedeapsa inițială, acestuia i s-a mai adăugat acum un spor.

Este singurul caz de acest gen din sistemul penitenciar românesc, în care vorbim despre 21 de infracțiuni de evadare, scrie Antena3.