Pe o rețea de socializare unchiul Alexandrei Măceșanu, fata răpită la Caracal, a făcut două postări referitoare la „cel mai grav atentat la securitatea națională”.

 

„Dragi români, cel mai grav atentat la securitatea națională este în desfășurare ‼️ Am luptat de când mă știu împotriva acestei făcături a serviciilor maghiare‼️ Pe data de de 25 Aprilie Camera Deputaților a adoptat STATUTUL ȚINUTULUI SECUIESC‼️ Această invenție ordinară menită să producă tulburări interne fără precedent în viitorul apropiat‼️ PPMT, PCM și UDMR sunt inițiatorii iar toți cei care l-au votat sunt TRĂDĂTORI de neam și țară ‼️ Harghita, Covasna și Mureș sunt deja depopulate de români.

NU am crezut că cineva vreodată va accepta în Parlament așa ceva‼️CÂRPA așa zisului Ținut Secuiesc nu are ce căuta pe clădirile publice din România‼️ Voi lupta până la moarte împotriva acestei trădări și în calitate de Președinte CNMR si Președinte MRR‼️(…)

Românilor, TREZIȚI-VĂ LA REALITATE‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ Adormitilor‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
Trădarea Parlamentului ne aruncă în RĂZBOI CIVIL‼️‼️‼️‼️‼️Vor avea Președinte propriu și Consiliu de Autoadministrare propriu conform legii votate‼️‼️‼️
CEREM SENATULUI să RESPINGĂ legea adoptată de Camera Deputaților prin TRĂDARE ‼️‼️‼️ Altfel NIMC și NIMENI nu ne va opri să ne apărăm țara‼️‼️‼️RUȘINE DEPUTAȚILOR TRĂDĂTORI ‼️ (…)”, a scris pe pagina sa de Facebook, Alexandru Cumpănașu.

Proiectului adoptat tacit de Camera Deputaților include o lista de teritorii din Ținutul Secuiesc în cazul cărora se va acordă autonomia. De asemenea în textul proiectului se prevede că limba maghiară devine – în respectivele zone – limba oficială, la fel că cea română. Iar zona din centrul țării ar urmă să fie administrată independent.