Într-o postare pe Facebook, Morrissey scrie:

„Îmi serbam ziua la Manchester când a explodat vestea despre noul atentat cu bombă. Furia este colosală. De ce s-ar opri toate acestea?

Theresa May spune că atacurile ‘nu ne vor zdrobi’, dar ea își trăiește viața într-o bulă anti-glonț și, evident, nu ea va fi cea care va identifica tinerii la morgă.

Pe de altă, parte, ‘nu ne vor zdrobi’ înseamnă că tragedia nu o va zdrobi pe ea și nici politicile sale în materie de imigrație.  Tinerii din Manchester sunt deja zdrobiți, mulțumim Theresa May.

Sadiq Khan (primarul Londrei – n.r.) spune că ‘Londra este alături deManchester’, dar nu condamnă Statul Islamic, care a revendicat bomba.

Regina primește elogii absurde pentru ‘cuvintele ei tari’ despre atac, dar nu își anulează petrecerea din grădina Palatului Buckingam – și nici o critică nu a fost permisă în presă, în Marea Britanie.

Primarul din Machester, Andy Burnham, spune că atacul este opera unui ‘extremist’. Extremist ce fel? Iepure extremist?

În Marea Britanie, toată lumea pare paralizată să spună oficial ceea ce toți vorbim în particular. Politicienii nu spun că nu se tem, dar în rândurile lor nu se înregistrează victime. Ce lucru mare este să nu te temi, când ești protejat de lunetiști? Oamenii de rând nu au parte de asemenea protecție.”

Un lucru este cert: mulți conducători europeni nu riscă să-și piardă copiii într-un concert. Pentru că nu au copii.