Dosarul ”Mafia permiselor II” a ajuns pe masa judecătorilor în martie 2014, după ce, cu doar câteva luni înainte trei medici și doi asistenți medicali fuseseră reținuți și mai apoi arestați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu întrucât eliberaseră acte medicale în vederea obţinerii frauduloase de permise auto şi de port armă.

Astfel, medicul oftalmolog Dana Maria Vodislav a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, medicul primar radiolog Elena Băltărețu și medicul specialist în medicina muncii Rodica Lehner au primit o condamnare de câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supravegherea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Totodată, asistenta medicală Elena Liliana Răcman a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani.

Aceeaşi pedeapsă a fost primită şi de către medicul psihiatru Vasile Silian. Elena-Valentina Oprișor, psiholog, a fost achitată de instanța de judecată.

Cadrele medicale sau fost acuzate de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Decizia Tribunalului Gorj nu este definitivă, potrivit gorj-domino