Evenimentul Zilei > Actualitate > În epoca războinicelor Reaper și Predator, SUA visează la drone-cargo
În epoca războinicelor Reaper și Predator, SUA visează la drone-cargo

În epoca războinicelor Reaper și Predator, SUA visează la drone-cargo

Forțele aeriene nu visează doar la mai multe drone, ci și la drone multifuncționale. Capabile să urmărească o gamă mai largă de misiuni de pe o singură platformă, cum ar fi operațiuni logistice, recuperarea personalului, supraveghere și atac.

Potrivit NationalInterest, dronele Air Force Reaper poate efectua cu succes misiuni de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR) și, de asemenea, pot trage cu o gamă largă de arme. Forțele aeriene dezvoltă Reaper și viitorul său înlocuitor cu mai multe arme, inclusiv cu lasere, noi bombe aruncate cu aer și arme aer-aer.

Drona Reaper poate efectua misiuni de recunoaștere și atac, dar poate face și logistică în zonele cu risc ridicat în timp ce se află sub focul inamicului? În acest moment, echipamentele C-130 efectuează o mare parte din livrările, în aer, de provizii în așa-numitele „zone fierbinți”. Deși acest lucru s-a dovedit a fi de succes, există un risc extrem de ridicat, ridicându-se întrebarea dacă avioane cu drone care transportă marfă ar putea îndeplini misiunea la fel de bine. Și ce s-ar întâmpla dacă o dronă de mari dimensiuni ar putea livra provizii cruciale pentru luptă?

NI spune că această tehnologie există deja. Nu numai că deja există avioane de luptă fără pilot care au demonstrat capacitatea de a zbura, dar tehnologia are capacitatea de a proiecta un avion de marfă mare, auto-navigabil. Asta ar reduce riscul la care sunt expuși aviatorii.

Mai mult, ne putem întreba dacă o dron capabilă să facă aprovizionarea, poate fi înarmată cu arme și camere de supraveghere. Un astfel de avion configurat în acest fel ar putea să arunce bombe când este dirijat de operatori umani și să efectueze misiuni de supraveghere și navigație, în timp ce plonjează în zone cu altitudine mică pentru a renunța la aprovizionarea critică.

În cazul în care un efort în această direcție va fi încununat de succes, va da un impuls suficient de mare pentru ca Humvees-uri sau vehiculele blindate să poată, la un moment dat, să devină aeropurtate pentru a urca munți, a ataca aprovizionarea inamicului. Asta ar însemna opțiuni multi-domeniu și ar putea extinde cu ușurință acoperirea și sfera operațiunilor de atac.

Se vorbește și chiar și de utilizarea roboților Iron Man pentru a efectua recuperarea personalului și a evacua luptătorii răniți aflați în focul luptelor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: