În comă după trei operaţii în 24 de ore. O tânără din Iaşi se zbate între viaţă şi moarte la spital, Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă

În comă după trei operaţii în 24 de ore. O tânără din Iaşi se zbate între viaţă şi moarte la spital, Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă

Monica N. , 19 ani, se află în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi. Tânăra are probleme hepatice, renale şi de coagulare, toate apărute în urma primei operaţii pentru sarcină extrauterină.

UPDATE 11.53: Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat o anchetă în cazul tinerei. "Având în vedere faptul că Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie 'Elena Doamna' Iaşi este o unitate descentralizată,  verificările vor fi efectuate de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, împreună cu o echipă de control a Consiliului Judeţean Iaşi, în subordinea căruia se află unitatea sanitară", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii dat azi publicităţii.

Ministrul Sănătăţii va solicita reprezentanţilor Colegiului Medicilor din România să evalueze situaţia acestui caz. Pacienta este din Botoşani şi a fost operată prima dată la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi pentru sarcină extrauterină. Operaţia a început laparoscopic şi a fost continuată clasic. Opaeraţia a fost făcută de dr. Radu Socolov, directorul medical al unităţii, scrie Ziarul de Iaşi. Pentru că tânăra sângera la 13 ore după prima operaţie a fost deschisă din nou pentru a i se opri hemoragia după care a fost trimisă în stare critică la Spitalul "Sfântul Spiridon". Acum fata se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele ei de supravieţuire. În prezent, la maternitate se desfăşoară o anchetă care să stabilească ce s-a întâmplat de fapt în timpul operaţie.

Ne puteți urmări și pe Google News