Evenimentul Zilei > Social > În cel mai mare spital din Craiova nu există căldură
În cel mai mare spital din Craiova nu există căldură

În cel mai mare spital din Craiova nu există căldură

Situaţia de la Spitalul Clinic Județean Craiova, este strigătoare la cer. Pacienți sunt ținuți în frig deoarece caloriferele sunt doar de decor, deocamdată.

Bolnavilor li se aduc radiatoare de acasă deoarece în nicio secţie nu există căldură

„Nu-i normal să vin eu de acasă cu radiatorul sau caloriferul, nu ştiu cum să vă spun, să fac eu aici căldură”, a declarat pacientul jurnaliştilor de la ziaruldecraiova.  Conducerea SCJU Craiova a spus că, până se va rezolva problema, vor fi aduse calorifere electrice. La secţia de Chirurgie, de exemplu, caloriferele sunt gheaţă, iar pacienţii refuză să se ridice din pat din cauza frigului.

Unii medici au cumpărat din banii lor aeroterme sau reșouri, ca să încălzească saloanele. Într-unul din saloanele de la secția de Oncologie, de exemplu, bolnavii înfofoliţi se trezesc şi adorm cu reșoul pornit la marginea patului.

Cauzele acestei situaţii

Problema vine de la schimbătoarele de căldură, care sunt prea vechi şi nu mai fac faţă. Conducerea spitalului a semnat un contract cu o firmă din Turcia şi promite că bolnavii vor avea căldură încă cu săptămâna viitoare. „Aceste probleme sunt cunoscute şi ele sunt vechi. Aceste schimbătoare de temperatură trebuiau înlocuite încă de foarte multă vreme, aș putea spune, de peste 10 ani”, a precizat Cristiana Geormăneanu, purtător cuvânt SJU Craiova, citat de sursa menţionată mai sus.