Evenimentul ZileiInternationalÎn Bulgaria nu mai intră nimeni fără test PCR negativ. Ce reguli trebuie respectate

În Bulgaria nu mai intră nimeni fără test PCR negativ. Ce reguli trebuie respectate

În Bulgaria nu mai intră nimeni fără test PCR negativ. Ce reguli trebuie respectate
Bulgaria nu va mai permite intrarea în țară a persoanelor care nu posedă la vamă un test negativ pentru coronavirus.

Orice persoană care vor să intre în Bulgaria au nevoie de un test negativ. Oficialii de la Sofia au stabilit o regulă valabilă pentru orice persoană care vrea să intre în această țară. Este necesar un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Bulgaria impune prezentarea unui test negativ

Noilă măsuri vor intra în vigoare începând de vineri și vor fi valabile până la data de 30 aprilie. Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conţină numele şi prenumele persoanei testate, conform documentului de identitate cu care călătoreşte, datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data şi metoda efectuării testării, înscrisă cu caractere latine (PCR), precum şi rezultatul negativ.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane: persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria; şoferii de autobuz, angajaţi în transportul internaţional de pasageri; şoferii autocamioanelor care efectuează transport internaţional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la şi către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria şi personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri.

Unde pot primi ajutor românii care au probleme în Bulgaria

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Oficialii repetă recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa anterior deplasării în străinătate. Inclusiv prin consultarea paginilor de internet www.mae.ro/node/51904, sofia.mae.ro şi www.mae.ro.


Accesează: