Evenimentul Zilei > Social > Toți românii care vor să plece în vacanța de vară în Grecia, trebuie să știe care sunt noile condiții impuse
Toți românii care vor să plece în vacanța de vară în Grecia, trebuie să știe care sunt noile condiții impuse

Toți românii care vor să plece în vacanța de vară în Grecia, trebuie să știe care sunt noile condiții impuse

În atenţia românilor care doresc să-şi petreacă vacanţa de vară în Grecia! Una dintre condiţiile impuse de Grecia este pașaport de vaccinare sau test PCR negativ.
În atenţia românilor care doresc să-şi petreacă vacanţa de vară în Grecia! Statul elen cere pașaport de vaccinare sau test PCR negativ.
Grecia se pregăteşte pentru deschiderea sezonului estival, dar nu oricum. Restricţiile pentru turişti vor drastice. Din noiembrie, oricine a dorit să intre pe teritoriul Greciei a fost obligat să prezinte un test PCR negativ. Iar acum se cere un document care să ateste că eşti vaccinat. Altfel intri în carantină.

Mai mult, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, face presiuni asupra UE şi cere să se proiecteze cât mai repede un pașaport pentru vaccin. La sosire în Grecia se impune compleatreaunui formular de localizare a pasagerilor. Cine nu are paşaport de vaccinare trebuie să se autoizoleze timp de șapte zile de la sosire.

În atenţia românilor care doresc să-şi petreacă vacanţa de vară în Grecia! Ce condiţii impun turiştilor

Harry Theoharis, ministrul Turismului din Grecia, a anunțat care vor fi condițiile de călătorie impuse străinilor în vara anului 2021.

„Condiţia obligatorie pentru ca cineva să călătorească în ţara noastră şi să rămână, va consta în fie un test molecular negativ. Fie un certificat de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea în ţară poate prezenta un test negativ PCR”.
Oficialul elen nu a precizat data la care va intra în vigoare prevederea privind exceptarea de la carantină a turiștilor vaccinați anti-covid.

Reamintim că mai multe țări, printre care se numără și România, nu mai impun restricții de călătorie cetățenilor care pot dovedi că s-au vaccinat anti-covid.

Prezentarea documentului respectiv (adeverința de vaccinare) îi scapă de carantină sau de prezentarea unui test PCR negativ.

Condiţii impuse pentru sezonul estival

Spania şi Grecia insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE. Iar Israelul va emite „paşapoarte verzi” pentru cei vaccinaţi.

Ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez: „Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a miscării”.

Kyriakos Mitsotakis: „Putem să ne redeschidem rapid. Să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber. Şi să le permitem cetăţenilor să se mişte liber. Fără restricţii dintr-o ţară în alta. Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”. Mai multe detalii despre opţiunile statelor UE cu privire la paşaportul pentur vaccin puteţi citi AICI.