Eliminarea impozitării pensiilor sub 3.000 de lei. Cum vede Marcel Ciolacu acest scenariu

Eliminarea impozitării pensiilor sub 3.000 de lei. Cum vede Marcel Ciolacu acest scenariu Marcel Ciolacu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

După ce liberalii au avansat ideea majorării nivelului până la care pensiile sunt supuse impozitării, premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț referitor la acest scenariu.

Ciolacu a declarat în cursul zilei de marți că e necesar să se analizeze dacă e sustenabil scenariul despre impozitarea pensiilor de peste 3.000 de lei.

Marcel Ciolacu, despre impozitarea pensiilor peste 3.000 de lei

„Să vedem scenariul și să vedem dacă e sustenabil”, a transmis prim-ministrul.

În acest context, liderul social-democrat a spus că liberalii nu i-au prezentat propunerea, însă e bucuros că a reușit în șase luni să aducă un echilibru macroeconomic în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

PNL ar fi propus creșterea de la 2.000 de lei la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile contributive.

„Sub nicio formă nu o să iau măsuri să stric tot ce am construit”, a mai declarat Ciolacu.

Și ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a venit cu o reacție privind impozitarea pensiilor. El a subliniat că tocmai cei din PNL au fost cei care în 2010 au cerut și introdus acest lucru.

Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba. Dar mai întâi să ne spună cineva, cine a introdus impozitarea pe pensii. Îmi aduc aminte că impozitarea pensiilor a fost introdusă în 2010, atunci când CCR a decis că pensiile nu pot fi tăiate, iar Guvernul Boc a pus impozitul pe pensii”, a spus Adrian Câciu.

Adrian Câciu

Adrian Câciu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Premierul vrea o dezbatere despre reforma fiscală

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat vineri, în Baia Mare, când a fost întrebat despre impozitarea pensiilor, că este necesară o dezbatere cu privire la reforma fiscală și că trebuie să se decidă asupra unei impozitări unice sau progresive.

pensii posta

Impozitarea pensiilor. Sursa foto: Arhiva EVZ

Trebuie să ne hotărâm odată ce dorim. Dorim să avem un sistem de impozitare care nu mai există, impozitarea unică, sau poate dorim să revenim la acea impozitare unică, dar care este unică, fără excepţii.

Dacă ne hotărâm ca să avem un mediu concurenţial corect pentru toată lumea, cu alte cuvinte, fără excepţii fiscale, cum este în toată Europa, sau dorim să mergem mai departe cu o impozitare progresivă, cum au toate ţările dezvoltate.

Trebuie să hotărâm împreună acest lucru. Acest lucru nu trebuie să-l hotărască niciun partid politic, niciun guvern anume, acest lucru trebuie dezbătut frumos, transparent cu mediul de afaceri, cu sistemul bugetar, cu sindicate, cu toată lumea la masă”, a mai spus Ciolacu.