Evenimentul ZileiActualitateImportant: Google anunţă că NU va mai scana CONŢINUTUL mesajelor din conturile Gmail

Important: Google anunţă că NU va mai scana CONŢINUTUL mesajelor din conturile Gmail

Important: Google anunţă că NU va mai scana CONŢINUTUL  mesajelor din conturile Gmail
Iată dovada că cei care au ales să folosească acest serviciu nu au fost în siguranţă. Abia astăzi Google promite că nu se va mai atinge de conturile utilizatorilor, dar oare nu este prea târziu?

Acţionând sub pretextul de a facilita livrarea de reclame personalizate, Google obişnuia să scaneze mesajele email primite sau trimise de utilizatorii Gmail în căutarea de cuvinte cheie care să identifice produse sau arii de interes ce ar putea fi monetizate prin reclame.

Deloc surprinzător, scanarea mesajelor private din inbox-urile a peste un miliard de utilizatori, inclusiv cele ajunse în versiunea enterprise a serviciului Gmail, a atras critici aprinse la adresa companiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Confirmată printr-o postare pe blog făcută chiar de unul dintre vicepreşedinţii Google, Diane Greene, oprirea verificării conţinutului privat din conturile Gmail este însă departe de a atinge scopul dorit, compania dispunând de multe alte mijloace prin care să urmărească fiecare mişcare a utilizatorilor.

Istoricul căutărilor realizate, website-uri vizitate, locaţia furnizată de telefonul din buzunar, clipuri urmărite pe YouTube şi alte reclame cu care ai interacţionat – toate ajută la formarea unui profil de utilizator pe baza căruia să fi abordat cu reclame la fiecare pas, vizând servicii şi produse de care ai putea fi interesat.

Din fericire, o parte dintre funcţiile de monitorizare pot fi găsite şi dezactivate la secţiunea Google account, titrează unimedia.info


Accesează: