Anul trecut, instituţia a lansat, alături de compania de consultanţă Coface, Certificatul de Excelenţă (Excellent SME), care susţine recunoaşterea la nivel naţional a sustenabilitaţii IMM-urilor.
În numai nouă luni de la lansare, mai mult de 150 de IMM-uri au intrat în program. Certificatul atestă per formanţa obţinută de companiile din sectorul IMM din punctul de vedere al riscului comercial şi al siguranţei în afaceri a acestora.
Astfel, după evaluare au fost certificate doar companiile care s-au încadrat într-o clasă de risc de minimum 6 (1 reprezintă cel mai înalt grad de risc şi 10 cel mai scăzut). Evaluarea Coface România ia în considerare situaţia financiară, datoriile la bugetul de stat, incidentele de plată şi situaţia juridică. În prezent, numai 120 de IMM-uri benefiază de certificarea CCIB şi Coface România.
Dintre acestea, firmele care au ca obiect de activitate comerţul cu ridicata şi distribuţia conduc detaşat clasamentul, cu o pondere de aproximativ 40% din totalul sectoarelor companiilor care beneficiază de Certificatul Excellent SME.
Locul al II-lea este adjudecat de sectorul transporturilor, cu 8%, urmat îndeaproape de cel al construcţiilor, cu 6%. Din punct de vedere geografic, topul companiilor certificate este condus de firmele din Bucureşti, Bihor şi Mureş.

Te-ar putea interesa și: