Evenimentul Zilei > International > Imigranții iau cu asalt insula italiană Lampedusa
Imigranții iau cu asalt insula italiană Lampedusa

Imigranții iau cu asalt insula italiană Lampedusa

Guvernul de stânga de la Roma este incapabil să facă față valului de imigranți ilegali.

În plină pandemiei, insula italiană Lampedusa este asaltată de imigranți ilegali. Sutele de oameni care vin cu ambarcațiuni din Nordul Africii au stârnit furia turiștilor și disperarea localnicilor. Iar cuvintele grele au început să curgă. Uniunea Europeană promite să găsească soluții pentru relocarea imigranților ilegali, dar puține state membre par interesate să-și asume acest lucru. Iată ce scrie Rai News.

„Debarcări continue, grație condițiilor favorabile ale mării, centre de primire care nu mai fac faţă situaţiei și turiști furioși: aceasta este imaginea de astăzi a insulei Lampedusa, luată cu asalt de sute de migranți, sosiţi aici de mai puţin de o săptămână.
„O situație inacceptabilă” spune Lamorgese. După discuţiile de la Tunis, ministrul de  interne lucrează împreună cu echipa sa la o măsura care să anuleze decretele de siguranță ale lui Matteo Salvini. În aceste ore, liderul Ligii Nordului așteaptă rezultatul votului Senatului asupra autorizației de a lua măsuri împotriva lui în cazul navei Open Arms. Guvernatorul sicilian, Nello Musumeci, vorbește despre un „stat incapabil”.
Joi dimineaţă, la Lampedusa au debarcat alţi 47 de migranţi. Imbricola se află într-o situație de urgență. În ultimele zile, peste 650 de persoane așteptau să fie identificate, cu mult peste limita de 60 preconizată.
Autorităţile de la Bruxelles comentează „Dificultăți semnificative”. Uniunea spune că este „pregătită să ajute” și îndeamnă statele membre să participe la relocări. „Suntem conștienți” de intensificarea debarcărilor migranților în Sicilia și „urmărim îndeaproape” și ceea ce se întâmplă în centrele de primire, spune un purtător de cuvânt al Comisiei. ”În Lampedusa, în special, dificultățile sunt semnificative. Comisia Europeană continuă „în coordonarea relocării migranților salvați pe mare. În prezent, coordonăm o serie de operațiuni. Contactele cu statele membre sunt în desfășurare”, dar, explică purtătorul de cuvânt, „nu există un număr substanțial de ţări participante. Având în vedere urgența de a continua să găsim soluții, încurajăm cu tărie toate statele să participe la relocarea migranţilor”, scrie Rai News.

https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/migranti-sbarchi-inarrestabili-a-Lampedusa-Bruxelles-dice-pronti-ad-aiutare-f983b771-4a58-4b38-84ba-f16bc201d5fd.html?refresh_ce

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: