Evenimentul Zilei > International > Imaginile disperării în India. Rudele unui pacient mort de COVID au făcut dezastru într-un spital din Dehli. VIDEO
Imaginile disperării în India. Rudele unui pacient mort de COVID au făcut dezastru într-un spital din Dehli. VIDEO

Imaginile disperării în India. Rudele unui pacient mort de COVID au făcut dezastru într-un spital din Dehli. VIDEO

India se confruntă cu cel mai mare dezastru umanitar din cauza noii variante COVID care face ravagii în toată ţara, iar oamenii disperați recurg la violențe, văzând cum rudele și prietenii le mor în brațe.

Al doilea val de infecții cu coronavirus care a lovit India a dat peste cap sistemul medical. Spitalele sunt pline, iar paturile lipsesc. Pacienții sunt trimiși dintr-o parte în alta, de la o unitate medicală la alta, iar numărul morților crește de la o zi la alta.

Întrucât spitalele din Delhi și din multe alte orașe rămân fără paturi libere, mulți au apelat s-au orientat către piața neagră, încercând să obțină echipamente medicale și medicamente pentru a-și trata bolnavii. Prețurile medicamentelor esențiale, al buteliilor de oxigen și  al concentratoarelor au crescut, iar doctoriile false au apărut ca ciupercile după ploaie.

Oamenii sunt disperați să găsească un loc liber în spital, pentru rudele care au contactat COVID-19. Iar atunci când nu reușesc, de disperare, se manifestă cu violență. Rudele îndurerate ale morților din cauza noului coronavirus atacă medicii indieni care nu au putut salva victimele.

Așa s-a întâmplat în cazul unui pacient bolnav de COVID-19, pe care rudele au încercat să-l interneze într-un spital din orașul Delhi. Familia s-a prezentat la poarta unității medicale, cu bolnavul, însă medicii au refuzat să-l interneze. Pur și simplu nu mai aveau locuri libere.

Incident violent la spital

S-a întâmplat miercuri dimineața, pe 27 aprilie, la un spital din Delhi. Familia a ajuns cu bolnavul la primele ore ale dimineței. În lipsă de paturi libere, medicii au cerut rudelor să caute o altă unitate medicală unde pacientul să fie internat și îngrijit. Între timp, însă, în vreme ce se parlamenta, la ușa spitalului, pacientul a murit.

Moartea sa, în lipsa unor minime îngrijiri, i-a revoltat pe membrii familiei care s-au revoltat. Înebuniți de durere, aceștia s-au revoltat împotriva cadrelor medicale, provocând o bătaie în toată regula, în curtea spitalului.

Iar asta nu a fost tot, rudele revoltate au pătruns în spital și au provocat numeroase distrugeri în saloane, până la intervenția autorităților care au calmat situația.

Revolta rudelor și distrugerile au fost filmate, iar înregistrarea a apărut în spațiul public, fiind distribuite de presa indiană.

India a ajuns în pragul colapsului

India se confruntă cu o situație disperată din cauza celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus care a lovit țara, Oamenii se îmbolnăvesc într-un număr din ce în ce mai mare de COVID-19, iar sistemul de sănătate este depășit total.

Pe 27 aprilie, autoritățile indiene au anunțat un record de îmbolnăviri, 349.661 de cazuri noi și 2.767 de decese, doar în 24 de ore. Iar experții estimează o creștere a deceselor în următoarele săptămâni.

Spitalele nu mai au locuri libere pentru bolnavii de COVID, iar oxigenul și alte echipamente de strictă necesitate lipsesc.

Crematoriile lucrează non-stop și cu toate acestea nu fac față numărului imens de decedați care trebuie incinerați. În aceste condiții, familiile sunt nevoite să-și ardă rudele pe ruguri improvizate în parcuri și în grădini. Scenele, care apar în spațiul public sunt incredibile, desprinse parcă dintr-un film horror.