Evenimentul Zilei > Actualitate >  „Iadul pe Pământ”: Oamenii îşi ard morţii de Covid în grădini. Imagini de nedescris. VIDEO
 „Iadul pe Pământ”: Oamenii îşi ard morţii de Covid în grădini. Imagini de nedescris. VIDEO

 „Iadul pe Pământ”: Oamenii îşi ard morţii de Covid în grădini. Imagini de nedescris. VIDEO

Al doilea val de Covid care a lovit India a copleșit spitalele şi crematoriile, forțând familiile să-şi ardă morții în grădinile proprii. Iar imaginile din ţară par rupte dintr-un film horror.
Un medic aflat în inima luptei cu noul focar din India a avertizat că în următoarele două săptămâni vor fi iadul pe Pământ. Dr. Shaarang Sachdev de la Spitalul Specialty Aakash Healthcare a spus că țara se confruntă cu cel mai grav moment al pandemiei de până acum.
Țara a anunțat un record de 349.661 de infecții și 2.767 de decese în ultimele 24 de ore, iar experții prezic o creștere a deceselor în următoarele săptămâni.

Vorbind pentru Sky News , dr. Sachdev a spus: „Situația este critică în acest moment. Această pandemie este cea mai gravă de până acum. Următoarele două săptămâni vor fi un iad pentru noi”.

Apel către toate statele lumii să ajute India

Statele Unite au cerut duminică sprijin pentru India, întrucât țara s-a confruntat cu cea mai mare criză  Covid-19.

Președintele Joe Biden a declarat că Statele Unite sunt „hotărâte să ajute India în aceste momente”, punând imediat la dispoziție provizii, teste, ventilatoare și echipamente de protecție.

Franța intenționează să ajute India cu tuburi de oxigen în zilele următoare pentru a ajuta să facă față unei creșteri record a infecțiilor cu Covid-19, a declarat duminică președinția franceză. Un zbor British Airways încărcat cu 600 de echipamente medicale a decolat din Londra Heathrow cu destinația New Delhi aseară.

Pachetul include 495 concentratoare de oxigen, precum și ventilatoare. Echipamentul urmează să sosească în capitala indiană marți.  Marea Britanie intenționează să trimită un total de nouă containere aeriene cu provizii săptămâna aceasta, inclusiv 495 concentratoare de oxigen, 120 de ventilatoare ne invazive și 20 de ventilatoare manuale.

Imagini apocaliptice din India:

Al doilea val al Covidului, în India, a blocat crematoriile, familiile sunt obligate să ardă victimele în propriile lor grădini

La Delhi, vineri s-au înregistrat 348 de morți, unul la fiecare patru minute, iar în statul sudic Karnataka, guvernul a fost obligat să permită familiilor să incinereze sau să îngroape victimele în propriile grădini.

Sursa foto: Daily Mail

Un bărbat îndeplinește ultimele rituri ale rudei sale în timp ce arde piramidele celor decedați din Covid-19 la un crematoriu din New Delhi

Cele șapte crematorii din Bangalore au funcționat 24 de ore pe zi, încercând să gestioneze de patru ori volumul mai mare.

Rezervările pentru sicrie din Ghaziabad s-au epuizat, iar corpurile trebuie să fie arse în spațiile unde se poate face asta.

Un cuptor electric s-a defectat din cauza utilizării sale excesive, în timp ce un coș de fum dintr-un alt cuptor s-a spart de căldura constantă.

Există temeri că situația ar putea deveni și mai gravă în următoarele zile, virologii  avertizând că al doilea val mai are încă două săptămâni până să atingă vârful de 500.000 de infecții pe zi.

Au fost amplasate corturi în parcarea spitalului