Imagini inedite cu strănepotul regelui Mihai I! Principele Nicolae a făcut public totul: „Așa sărbătorim noi Paștele!”

Imagini inedite cu strănepotul regelui Mihai I! Principele Nicolae a făcut public totul: „Așa sărbătorim noi Paștele!”Sursa foto: facebook.com/nicolaealromaniei

Au apărut primele fotografii cu bebelușul Principelui Nicolae și al soției sale, Alina. Copilul s-a născut la Maternitatea Polizu din Bucureşti, iar numele pe care-l va purta este chiar Mihai, asemenea străbunicului său, Regele Mihai I.

În ajunul Sărbătorilor Pascale, Principele Nicolae a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, urând urmăritorilor săi, dar şi tuturor românilor un „Paște Fericit”, la care a alăturat și câteva fotografii cu familia sa.

Mesajul Principelui Nicolae pentru români

„Așa sărbătorim noi Paștele în acest an, în patru.

Cu această ocazie, transmit tuturor credincioșilor ortodocși cele mai frumoase gânduri, împreună cu familia mea! Vă doresc să păstrați lumina, bunătatea și speranța în viața dumneavoastră, iar credința în Dumnezeu să vă fie fundament în viață!

Nihil Sine Deo! (n.r „Nimic fără Dumnezeu”) Hristos a Înviat!”, a fost mesajul postat de Principele Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Principele Nicolae

Sursa foto: facebook.com/nicolaealromaniei

Alina-Maria și Principele Nicolae sunt căsătoriți din 2018, nunta lor având loc la Sinaia, zona preferată a cuplului, care mai mare și o fetiță, de un an și jumătate.

Maria Alexandra este strănepoata regelui Mihai I al României și primul copil al Principelui Nicolae.

„Sunt bucuros să vă anunț nașterea fiicei mele, Maria-Alexandra, pe 7 noiembrie 2020, la ora 20:05. Fericitul eveniment a avut loc la Spitalul Polizu din București”, spunea atunci Principele Nicolae.

Slujba de botez fusese ținută de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, un apropiat al Principelui Nicolae.

Soția mea, Alina-Maria, și fetița noastră sunt perfect sănătoase. Trăim un moment cu totul special în familia noastră și, în emoțiile acestor clipe, mulțumim cu recunoștință pentru sprijinul și entuziasmul deosebit al românilor. Gânduri de aleasă prețuire pentru dăruirea personalului medical în aceste vremuri dificile”, spunea Principele Nicolae.

Regele Mihai I, o domnie tulbură

Regele Mihai I al României a avut parte de o domnie foarte tulburată. Moartea sa pare că ne-a lăsat singuri, însă cei care privesc în trecut, se îmbărbătează cu frumoasele cuvinte ale sale:

„Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.”

Pe 25 octombrie 1921 vedea lumina zilei, la Sinaia, fiul Principilor Carol şi Elena, primul vlăstar regal născut după Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Avea să primească numele de botez al lui Mihai Viteazul, care reunise pentru prima dată în istorie cele trei ţări române. Prima domnie și-a început-o pe 20 iulie 1927 şi a încheiat-o pe 8 iunie 1930.

A fost detronat de la putere

Vârsta nepermiţându-i să-şi exercite atribuţiunile regale, o Regenţă a contrasemnat în numele Său actele guvernamentale. Detronat de tatăl său, Carol al II-lea, Mihai a primit titlul de Mare Voievod de Alba-Iulia. A urcat din nou pe tron pe 6 septembrie 1940, după ce Carol al II-lea a fost forţat să abdice, în urma pierderilor teritoriale pe care România le suferise.

Regele Mihai avea atribuţii mai mult decorative, adevăratul lider al statului fiind prim-ministrul Ion Antonescu. Prin îndepărtarea acestuia, la 23 august 1944, Mihai I a contribuit decisiv la scurtarea celui de-al Doilea Război Mondial.

Comuniştii l-au forțat pe Rege să abdice în 30 decembrie, același an. Gheorghe Gheorghiu Dej şi Petru Groza, după ce îi tăiaseră liniile telefonice şi înlocuiseră gărzile Palatului Elisabeta cu trupe din divizia Tudor Vladimirescu, sub ameninţare, l-au pus să semneze actul prin care renunţa la şefia statului.

După „vizita” la Palatul Elisabeta, Petru Groza şi-a informat miniștrii că a avut loc „o lichidare prietenească a monarhiei”. Parlamentul a luat act de lovitura de stat într-o şedinţă pur formal.