Guvernul de la Budapesta a decis să extindă gardul ridicat în fața valului de imigranți musulmani, pe toată frontiera cu România, deși refugiații au ocolit de la început, și o fac în continuare, țara noastră. Puținii care s-au rătăcit la noi și au fost prinși, au izbucnit în plâns și au cerut să fie trimiși înapoi, în Serbia, pentru a putea pleca mai departe, spre Vest.

Gardul de sârmă se termină în dreptul bornei Triplex Confinium, monument unde se întâlnesc cele trei granițe. Luni, ungurii au început să bată țărușii, desenând continuarea gardului. În primă fază, acesta va ajunge de la Bebea Veche până după Nădlac, apoi se va continua, potrivit oficialilor maghiari, pe toată granița.

Maghiarii au efectuat deja organizarea de șantier. Au bătut țărușii, la 3 metri de bornele românești, au instalat o tabără pentru muncitori, și au adus în zonă utilajele  necesare. Ieri seara aici a apărut și un transportor de tancuri, lung de 23 de metri.

De partea cealaltă a gardului momentan invizibil, românii asistă la desfășurarea de forțe, iar noaptea cercetează atent granița cu Serbia, cu aparatele de termoviziune, ca să prindă, eventualii refugiați. ( Fotografii: Adrian Pîclișan)