Imagini de la antrenamentele mortale ale jurnalistului Bogdan Socol. Greșeala care i-a fost fatală comentatorului sportiv. Video

Imagini de la antrenamentele mortale ale jurnalistului Bogdan Socol. Greșeala care i-a fost fatală comentatorului sportiv. Video

Moartea jurnalistului Bogdan Socol, în timp ce înota în apele unui lac înghețat a șocat pe toată lumea. Decis să renunțe la cariera de comentator sportive, acesta se antrena de câtva timp în condiții extreme, expunându-se unor temperaturi foarte scăzute, în zăpadă sau în apă înghețată. De altfel, Bogdan Socol a postat mai multe filmulețe pe canalul său de YouTube cu antrenamentele sale.

Regretatul comentator sportiv Bogdan Socol apare în mai multe clipuri, difuzate pe canalul său YouTube, în timpul antrenamentelor extreme de înot care, în cele din urmă, i-au provocat moartea. Bogdan Socol a murit în urma unui șoc hipotermic, în timp ce înota în apele înghețate ale unui lac. În ultima perioadă, Bogdan Socol a publicat mai multe clipuri în care se expunea temperaturilor extreme, în zăpadă sau în apă rece. În urmă cu aproape zece zile, pe 1 februarie, el a postat pe YouTube prima înregistrare, intitulată „Am spart gheața”. Jurnalistul s-a filmat în timpul unui antrenament de înot, într-un lac îngheţat.

„Un nou moment pe care l-am aşteptat demult - să fac baie în apă îngheţată”, spunea el în filmul respectiv.

Jurnalistul se pregătea încă din vara anului trecut, iar zilele trecute a înotat prima oară într-un lac îngheţat. Deși specialiștii i-au atras atenția să nu se aventureze singur în condițiile în care temperaturile sunt foarte scăzute și poate avea un accident, jurnalistul le-a ignorat avertismentul.

„Am început cu duşurile reci la sfârşitul lui iulie anul trecut, iar în lac am început sa fac baie de la jumătatea lui noiembrie”, spunea Bogdan Socol, răspunzând unui comentator care a dorit mai multe detalii despre ceea ce făcea.

Greșeala făcută de Bogdan Socol

Bogdan Socol a mers să înoate apele înghețate fără să-și ia măsuri de siguranță pentru a reveni la mal, în cazul unui accident. Conform specialiștilor în sport extrem, înotătorul ar fi trebuit să se lege de o frânghie al cărei capăt să fie agățat de un ponton, la mal. Dacă ar fi respectat această măsură de siguranță, i-ar fi fost mult mai ușor să revină la mal. În plus, se recomandă ca, în astfel de situații, când iese să înoate pe un lac înghețat, cel în cauză trebuie să aibă pe cineva alături.

„Cei care practică înotul în ape înghețate trebuie să urmeze anumite reguli de siguranță. În primul rând, trebuie să fii apt din punct de vedere medical. Trebuie să ai confirmarea din partea unui doctor specializat în hipotermie și în submersiune în ape reci și foarte reci. Trebuie să ai un control la cardiolog, un EKG cu 12 cicluri, după care un medic să spună că poți înota în ape reci. Și niciodată nu trebuie să înoți singur în ape reci. Trebuie să ai pe cineva lângă tine, care să aibă experiență în înotul în ape înghețate”, a spus pentru gsp.ro, Ovidiu Tirla, fost poloist, component al lotului României de înot în ape înghețate.

Potrivit spuselor sale, adaptarea organismului la temperaturi extreme se face într-un bazin. Atunci când înotătorul alege să se antreneze într-un lac înghețat, trebuie să aibă pe cineva alături care să-i sară în ajutor, în caz de nevoie. În nici un caz nu trebuie să iasă singur.

„Noi recomandăm ca adaptarea să se facă în bazin. E ceva extrem să înoți în lac. Deja vorbim de un sport extrem, dar e cu totul altceva să înoți într-un lac, mai ales dacă e înghețat. Noi nu recomandăm. Ar fi bine să nu înoți când lacul e înghețat, dar dacă o faci să ai pe cineva lângă tine, o barcă și să fie apa clară. Dar mai bine să nu o faci”, a mai precizat Ovidiu Tirla.

 

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News